ΙΟΒΕ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

14:31 5/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Μετά από την ανάκαμψη των δύο τελευταίων μηνών, το Μάρτιο υποχώρησε και πάλι ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα κατά μία μονάδα και διαμορφώθηκε στις 78,4 μονάδες. Σύμφωνα με την μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η πτώση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιδείνωση του κλίματος στον τομέα των κατασκευών...

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη από την άλλη δείχνει να βελτιώνεται καθώς άγγιξε υψηλό επταμήνου
το Μάρτιου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του ΙΟΒΕ, δεν μπορεί η άνοδος αυτή να εκληφθεί ως ουσιαστική αλλαγή τάσης. Σύμφωνα με την έρευνα, η συγκράτηση της έντονης απαισιοδοξίας των Ελλήνων οφείλεται στα αποτελέσματα τις συνόδου κορυφής της 11ης Μαρτίου και η εξάλειψη του φόβου περί πτώχευσης της χώρας.
Όπως αναφέρει η έρευνα, σε αρκετούς τομείς παραμένουν οι έντονα αρνητικές προβλέψεις για την απασχόληση. Στη Βιομηχανία το 17% των επιχειρήσεων προβλέπει μείωση των απασχολούμενων στον τομέα. Στις κατασκευές πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις (85%) προβλέπουν μείωση των θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα. Στο λιανικό εμπόριο συνεχίζεται η έντονη διακύμανση που καταγράφεται πολλούς μήνες τώρα στην τάση των προοπτικών απασχόλησης ενώ στις υπηρεσίες μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων στον κλάδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα