Ισπανια: δημοσια κατακραυγη για τα σαφαρι του βασιλια καρλος

23:13 18/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που η ανεργία στην Ισπανία αγγίζει το 23% και η κυβέρνηση της χώρας προχωράει στην υιοθέτηση σκληρών μέτρων λιτότητας, μεγάλη οργή έχει προκαλέσει στους Ισπανούς αποκάλυψη για τα ακριβά χόμπι του βασιλιά τους, Χουάν Κάρλος. Η είδηση κυκλοφόρησε έπειτα από τραυματισμό του βασιλιά στο γοφό, κατά τη διάρκεια σαφάρι που φέρεται να...
πραγματοποιούσε στη Μποτσουάνα.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος εδώ και πολλά χρόνια κυνηγάει ελέφαντες στη διάρκεια πανάκριβων σαφάρι σε χώρες της Αφρικής. Μάλιστα, δημοσιογραφικές
πηγές κάνουν λόγο για ταξίδια συνολικού κόστους άνω των 35.000 ευρώ τη φορά!

Ακόμα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε από τον ισπανικό Τύπο μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο βασιλιάς δίπλα σε έναν κυνηγό με φόντο έναν νεκρό ελέφαντα. Η φωτογραφία φαίνεται να τραβήχτηκε το 2006.

Το παλάτι δεν έχει προς το παρόν διαψεύσει ή επιβεβαιώσει την πληροφορία, ωστόσο σήμερα, Τετάρτη, ο Χουάν Κάρλος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον ισπανικό λαό.

«Λυπούμαι πολύ, έκανα ένα λάθος, δεν θα ξανά συμβεί», φέρεται να δήλωσε o Χουάν Κάρλος στα ισπανικά ΜΜΕ κατά την έξοδό του από νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Ειρωνεία αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ο 74χρονος βασιλιάς είναι επίτιμος πρόεδρος της φιλοζωικής WWF στην Ισπανία. Μέσω του διαδικτύου, κείμενο που ζητάει της παραίτησή του από τον οργανισμό μάζεψε μέσα σε δύο ημέρες 85.000 υπογραφές.

Τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικοί έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν αναφορικά με το επεισόδιο. Σήμερα ωστόσο, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Tomas Gomez, δήλωσε πως ο βασιλιάς θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις δημόσιες ευθύνες του και την παραίτηση από τα βασιλικά του καθήκοντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα