ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

09:03 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Την απόφασή της να συμμετέχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ανακοίνωσε η Ιταλία, σημειώνοντας ότι θα δώσει το πράσινο φως στην πολεμική της αεροπορία να βομβαρδίζει στρατιωτικούς στόχους. Εν τω μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν...αεροπορική επιδρομή εναντίον κτιρίου του Καντάφι μέσα στο οχυρωμένο στρατόπεδο Μπαμπ
αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν κατά τις σημερινές επιθέσεις στη Μισράτα, όπου οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξαπολύουν νέο σφυροκόπημα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας του στις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη. "Η Ιταλία είναι έτοιμη να επιτρέψει στα αεροσκάφη της να αναλάβουν στοχευμένη στρατιωτική δράση", δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ ανέφερε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι δεν τραυματίστηκε κατά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο κτιριακό συγκρότημά του Μπαμπ αλ-Αζιζίγια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν.Πρόσθεσε δε ότι εκείνοι που σκοτώθηκαν ήταν υπάλληλοι γραφείου και φρουροί ασφαλείας, ενώ χαρακτήρισε την επίθεση "απόπειρα δολοφονίας" κατά του Καντάφι.
Βομβαρδισμοί στη Μισράτα
Στη Μισράτα μαίνονται οι μάχες. "Σημειώθηκε σφοδρός βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών. Στα νοσοκομεία φθάνουν καμένα πτώματα", δήλωσε ο Αχμεντ αλ-Κάντι, μηχανικός, ο οποίος εργάζεται για ραδιοφωνικό σταθμό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Μισράτα. "Οι τραυματίες είναι 60 και οι μάρτυρες 30. Αυτά είναι τα θύματα των τελευταίων 12 ωρών", τόνισε.Την Κυριακή, δυνάμεις πιστές στον Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη Μισράτα, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις στην πόλη, αφήνοντας τις φυλές να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους.Αιχμάλωτος στρατιώτης των εξεγερμένων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι χάνουν τη μάχη στη Μισράτα. "Αρκετοί στρατιώτες θέλουν να παραδοθούν αλλά φοβούνται ότι θα εκτελεστούν (από τους αντάρτες)”, δήλωσε ο Λιλι Μοχάμεντ.Την Κυριακή, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χάλεντ Κάιμ δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας δεν εγκατέλειψε την Μισράτα αλλά ανέστειλε τις επιχειρήσεις του κατά των εξεγερμένων, προκειμένου να επιτρέψει σε φύλαρχους να αναζητήσουν τρόπους ώστε να υπάρξει μια ειρηνική "λύση". "Στις φυλές ανατέθηκε να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 48 ώρες. Εκτιμάμε ότι αυτή η μάχη θα επιλυθεί ειρηνικά και όχι στρατιωτικά", δήλωσε ο ίδιος.ο Ομάρ Μπανί, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) των εξεγερμένων, δήλωσε ότι ο Καντάφι "παίζει ένα πραγματικά βρόμικο παιχνίδι".Σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μισράτα και πολλοί περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα