Κκε: ανεπαρκης και ανεφαρμοστη η νεα συμφωνια

11:41 23/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι και αυτή η συμφωνία θα αποδειχθεί ανεπαρκής και ανεφάρμοστη, διατυπώνει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ με μακροσκελή ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρεται στις αποφάσεις της συνόδου της Ευρωζώνης. Το Πολιτικό Γραφείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι...
με την πρόσφατη συμφωνία της ελεγχόμενης εξωτερικής χρεοκοπίας δεν πρόκειται το ελληνικό χρέος να γίνει «βιώσιμο».

Το κυριότερο όμως είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ,
ότι δεν αποτρέπει τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε βάρος του λαού, η οποία θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους.

Η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, δεν εξαρτάται από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

«Σχετίζεται με το βάθεμα της ανισομετρίας στην Ευρωζώνη, την απειλή εκδήλωσης νέας κρίσης στην ΕΕ, την προοπτική απώλειας μεριδίου στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, την όξυνση του ανταγωνισμού με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Το ΚΚΕ κατηγορεί τα άλλα κόμματα της Αριστεράς για υποκρισία, αναφέροντας ότι «είναι υποκριτική, δημαγωγική η κριτική που ασκούν ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά και διάφοροι οικονομολόγοι, ότι και αυτό το Μνημόνιο όπως και το προηγούμενο δεν διασφαλίζουν την παραγωγική ανάπτυξη.

Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα υποστηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αποκρύπτοντας από το λαό ότι η ΕΕ, η δικτατορία των μονοπωλίων, είναι ασυμβίβαστη με την παραγωγική ανάπτυξη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, οδηγεί στην ανισόμετρη ανάπτυξη των κλάδων και των τομέων της οικονομίας, είναι άναρχη και περικλείει την κυκλική οικονομική καπιταλιστική κρίση».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, θα έχει στηριχθεί σε πολύ μεγαλύτερη εκμετάλλευση που δεν θα είναι παροδική, δεν θα οδηγήσει σε βελτίωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος.

Αντίθετα, είναι υπερώριμη η δυνατότητα ικανοποίησης των εργατικών και λαϊκών αναγκών που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποχώρηση από τη διεθνή αγορά κεφαλαίου με εργατική λαϊκή εξουσία.

Αυτό όμως είναι ζήτημα ταξικής πάλης για την εξουσία.

Οι μέρες που έρχονται, αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, θα είναι μέρες ενός βάναυσου και ανελέητου βομβαρδισμού του λαού με δεκάδες νόμους και υπουργικές αποφάσεις και καλεί τον λαό «να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Οφείλει να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της ΕΕ».
Keywords
Τυχαία Θέματα