Ν. αναστασιαδης: ν' αναλαβει το κοστος της ελδυκ η κυπρος

07:59 22/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Επιστολή με εισήγηση όπως η κυπριακή Κυβέρνηση αναλάβει το κόστος μισθοδοσίας της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) απέστειλε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος αμέσως...
μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά,
στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Όπως είναι καλά γνωστό, επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, η ΕΛΔΥΚ σταθμεύει στην Κύπρο για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εδώ παρουσία της βασίζεται στις συνθήκες συμμαχιών και εγγύησης. «Κατά την άποψή μου, είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία για να αποδείξει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη, αλλά και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα τις ώρες που δοκιμάζεται ο Ελληνισμός».

Αυτό πράττει, ανέφερε, η Κυπριακή Δημοκρατία και για τη συντήρηση της ειρηνευτικής δύναμης. Πολύ περισσότερο, υπέδειξε, όταν πρόκειται για μια δύναμη που σταθμεύει, προκειμένου να υπεραμυνθεί της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Εξάλλου, με τίποτε δεν μπορεί να εξοφληθεί αυτή η ευγνωμοσύνη, όταν αυτή η παρουσία έχει δώσει δείγματα μέσα από τις θυσίες εκατοντάδων Ελλήνων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα