Ντροπη!

18:37 8/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ήρθε η μέρα που θρηνούμε στην Ελλάδα του Μνημονίου τον πρώτο νεκρό άστεγο από το κρύο στην Κρήτη. Ένας 62χρονος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή σ' ένα παγκάκι στην κεντρική πλατεία των Χανίων, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Τον εντόπισε ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου και ειδοποίησε την αστυνομία. Τραγικό...
το τέλος για τον
άστεγο, τραγικός ο επίλογος αυτός και για την κοινωνία μας. Το περιστατικό δε συνέβη στην αχανή, απρόσωπη και αδιάφορη Αθήνα, αλλά στα Χανιά, μια νησιωτική πόλη που τα καλοκαίρια γεμίζει ασφυκτικά από τουρίστες Έλληνες και ξένους, σε μια πόλη που οι άνθρωποι, όπως και σε κάθε άλλη πόλη της Περιφέρειας, θα έπρεπε να είναι πιο κοντά ο ένας στον άλλο.
Κι όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, ακόμα και η φιλόξενη Κρήτη παραδόθηκε στην δίνη του Μνημονίου και των βάρβαρων συνθηκών μέσα στις οποίες έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα. Και δεν μπόρεσε να προλάβει το κακό, προσφέροντας μια στέγη και ένα πιάτο ζεστό φαγητό στον ταλαιπωρημένο άστεγο. Και ο χειμώνας ακόμα είναι μπροστά.
Ας ανοίξουμε όλοι μας τα μάτια της καρδιάς μας και, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας,ας δούμε τι γίνεται δίπλα μας, και ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτόν που, μέσα στην δυστυχία που έχουν βυθίσει τον τόπο, είναι σε δυσμενέστερη θέση από εμάς.
Και όσο για σας, Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας και κύριοι της συγκυβέρνησης- ο Θεός να την κάνει- ανοίξτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας και ξυπνήστε από το λήθαργο που έχετε βυθιστεί, αποχαυνωμένοι, με το στυλό στο χέρι, υπογράφοντας τη μία μετά την άλλη τις προσταγές της τρόικας και την καταδίκη του τόπου. Ξυπνήστε πριν θρηνήσουμε κι' άλλους νεκρούς από την πείνα και το κρύο. Είναι ντροπή για σας και δυστυχώς για μας που σας παρακολουθούμε απαθείς να ολοκληρώνετε το τρισάθλιο έργο σας. Και κυρίως είναι ντροπή για την Ελλάδα, μια Ελλάδα που σίγουρα δε σας αξίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα