Ουδεν νεωτερον αναμενεται απο τη συνεδριαση του πολιτικου συμβουλιου του πασοκ

Βάθος χρόνου θα έχουν οι διαδικασίες της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θα διαψευστούν όσοι ανέμεναν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του. Όπως αναφέρουν τα Νέα, όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος... του Κινήματος θα αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για την στήριξη της κυβέρνησης
προβληματισμένος από την εικόνα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, δεν θα εμφανιστεί αδιάφορος απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις και κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει να ξεκινήσει μία «πορεία προς τον λαό» με στόχο την ιδεολογική και πολιτική ανασυγκρότηση του Κινήματος.

Ως προς τις δικές του προθέσεις, όλο και πιο πολλοί συνεργάτες του εκτιμούν ότι ο Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται στο να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι άμεσα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οφείλει να αξιοποιήσει πολιτικά τον χρόνο που του δίνει η παράταση της θητείας της κυβέρνησης και για να προσπαθήσει να φέρει κοντά το Κίνημα με την κοινωνία και για να αποκαταστήσει την προσωπική του εικόνα.

Κάποιοι εκτιμούν ότι ο χρονικός ορίζοντας για να συμβεί αυτό ενδεχομένως να είναι οι αρχές του καλοκαιριού. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τον χρόνο των εκλογών. Εάν οι εκλογές γίνουν την άνοιξη, τότε ο κ. Παπανδρέου θα φροντίσει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες της διαδοχής εγκαίρως με ανάδειξη του προέδρου από την κάλπη.

Εκτός κι αν δεν βρεθεί υποψήφιος που θα ήθελε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι ο ίδιος υποψήφιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα