Προβαδισμα του μιτ ρομνεϊ στη φλοριντα εναντι του νιουτ γκινγκριτς

11:17 28/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, προηγείται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του, Νιουτ Γκίνγκριτς, εν όψει των προκριματικών εκλογών στη Φλόριντα. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης διαθέτει προβάδισμα έως και εννέα μονάδες. Οι...
υποψήφιοι ετοιμάζονται για τις προκριματικές εκλογές της 31ης Ιανουαρίου.

Σε πρόσφατο ντιμπέιτ αντήλλαξαν
πυρά και αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ κατάφερε να «στριμώξει» τον Ν.Γκίνγκριτς, ο οποίος μέχρι πρότινος προηγείτο στις δημοσκοπήσεις.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, δίνει ποσοστό 38% στον Μ.Ρόμνεϊ και 29% στον Ν.Γκίνγκριτς. Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν το ντιμπέιτ της Πέμπτης.

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων δίνει και η δημοσκόπηση του Sunshine State News/VSS. Σε αυτήν ο Μ.Ρόμνεϊ συγκεντρώνει ποσοστό 40%, έναντι 31% του Ν.Γκίνγκριτς.

Κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο πολυεκατομμυριούχος Ρόμνεϊ, σε διαδικτυακό γκάλοπ που πραγματοποίησε το Reuters/Ipsos. Συγκεκριμένα, ο 64χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων προηγείται με ποσοστό 41% του αντιπάλου του (33%).

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι βρίσκονται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, δημοσκόπηση του Gallup σε εθνικό επίπεδο δείχνει ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκεται πίσω από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η αναμέτρηση της Τρίτης στην Φλόριντα θεωρείται κρίσιμη και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές θα θέσει τον τόνο της προεκλογικής περιόδου και δεν αποκλείεται να οδηγήσει τελικά τον νικητή της και στην διεκδίκηση της προεδρίας τον Νοέμβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα