Σμιτ: "δεν θα ειχα δεχτει τους ελληνες στο ευρω"

08:28 6/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Δεν θα είχα δεχτεί τους Έλληνες στο ευρώ» λέει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild ο Γερμανός πρώην καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος σχολίασε ότι αν συμμετείχε στην ενεργό πολιτική, θα του ήταν δύσκολο να πειστεί από τις υποσχέσεις της Αθήνας. Παρά την κριτική του όμως, ο Χέλμουτ Σμιτ θεωρεί απαραίτητη την καταβολή
των χρημάτων του δεύτερου πακέτου προς...
την Ελλάδα «γιατί το ζήτημα της διάσωσης της Ελλάδας θα κρίνει τη διατήρηση ή την κατάρρευση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το ευρώ».

«Η Ευρώπη», υπογραμμίζει «πρέπει να εμφανιστεί ενωμένη και ικανή για να επιλύσει τα προβλήματά της. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε κανένα ρόλο ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του μέλλοντος». Ο Χέλμουτ Σμιτ θεωρεί λανθασμένη απόφαση την διεύρυνση της ΕΕ με 10 κράτη της ανατολικής Ευρώπης, εκτιμώντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Τέλος, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος θεωρεί ιστορικά λανθασμένη την ιδέα της Γερμανίας ως ηγέτιδας δύναμης της Ευρώπης, άποψη από την οποία προτίμησε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα