Στεφαναδης χριστοδουλος: ο διακεκριμενος καρδιολογος στο επικρατειας

10:38 1/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Γιώργος Ανδρέου
(από το Πρώτο Θέμα)
Βασική επιδίωξη του προέδρου της Ν.Δ. είναι αφενός ο αποχρωματισμός του ψηφοδελτίου Επικρατείας σε σχέση με αυτό των προηγούμενων εκλογών, όπου τις εκλόγιμε θέσεις είχαν καταλάβει κομματικά στελέχη, αφετέρου η διεύρυνσή...
του με «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που χαίρουν ευρύτατης αποδοχής στην κοινωνία. Με την αποχώρηση του κ. Δήμα αδειάζει μία ακόμη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από τις τέσσερις περίπου έδρες που εικάζεται πως θα βγάλει η Ν.Δ., σύμφωνα με τα ποσοστά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
Πρόκειται για μία απόφαση που, όπως εκτιμάται, λύνει τα χέρια του κ. Σαμαρά προκειμένου να προχωρήσει σε ακόμη πιο βαθιές τομές στη στελέχωση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου. Ως ακλόνητα φαβορί για τις συγκεκριμένες θέσεις εμφανίζονται:
Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Σαμαρά, κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης. Πρόκειται για τον άνθρωπο που αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες αποστολές για λογαριασμό του προέδρου της Ν.Δ. Ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος πριν από δύο περίπου χρόνια και θεωρείται από τους παλαιότερους συνομιλητές του – από την εποχή των πέτρινων χρόνων», όταν ο κ. Σαμαράς ήταν εκτός της ενεργούς πολιτικής. Ο κ. Λαζαρίδης είναι επίσης εκείνος που επεξεργάζεται τις δημόσιες ομιλίες του προέδρου και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής του κόμματος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης. Λόγω της θέσης του ο κ. Μιχελάκης είναι υποχρεωμένος να στηρίξει από τα ΜΜΕ την προεκλογική καμπάνια του κόμματος, χωρίς τις δεσμεύσεις που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος ως προς τις δημόσιες εμφανίσεις από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ο κ. Μιχελάκης εξάλλου αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά είναι πολύ καλός γνώστης του δημοσιογραφικού χώρου, ενώ διατηρεί διαύλους τόσο με στελέχη που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα όσο και με το περιβάλλον της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης φαίνεται πως ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα διεύρυνσης προς την υπόλοιπη κοινωνία που επιθυμεί να στείλει προς τους πολίτες ο κ. Σαμαράς, δεδομένου ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο καταξιωμένο και πολυβραβευμένο στο χώρο της Ιατρικής και άριστο γνώστη του πανεπιστημιακού χώρου, λόγω της έδρας που διατηρεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση, ενώ είναι του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αναζητεί μία «δυνατή» γυναικεία υποψηφιότητα, με μεγάλες πιθανότητες αυτή να έχει ήδη βρεθεί στο πρόσωπο της κυρίας Σοφίας Σάλλα, συζύγου του γνωστού τραπεζίτη κ. Μιχάλη Σάλλα. Θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά σε μη εκλόγιμη θέση διεκδικεί επίσης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, μόνο όμως εφόσον δεν θέσει υποψηφιότητα στη
Keywords
Τυχαία Θέματα