ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

13:46 3/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Με το Εθνικό Πρόγραμμα κατά της Φοροδιαφυγής «δεν μιλάμε για χύμα ελέγχους», καθώς «προσδιορίζονται συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και συγκεκριμένα πρόσωπα που θα ελεγχθούν, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περαίωσης των ελέγχων», τόνισε την Τρίτη ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5. «Ήδη έχει... υπογραφεί μια υπουργική απόφαση που συμπεριλαμβάνεται και στο επιχειρησιακό σχέδιο και αφορά 1.700 φυσικά πρόσωπα,
ο έλεγχος των οποίων έχει ανατεθεί στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα», είπε κ. Καπελέρης και προσέθεσε ότι «υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, περί τα 150, τα οποία θα ελεγχθούν από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ πέραν όλων των άλλων που ελέγχει το ΣΔΟΕ».
«Υπάρχουν 100 φυσικά πρόσωπα που θα ελεγχθούν με βάση το ύψος της ακίνητης περιουσίας τους και το ΦΜΑΠ», σημείωσε.«Από εκεί και πέρα», ανέφερε, «το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι να ενεργοποιηθεί αυτός ο ελεγκτικός μηχανισμός. Σε ένα μεγάλο βαθμό, τα έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή».Για τους ιδιώτες που θα ελεγχθούν, σημείωσε ότι «η διαδικασία για την οποία ελέγχονται κι έχει σχέση με ακίνητα που βρίσκονταν στην κατοχή τους ή προέβαιναν σε αγοραπωλησίες ακινήτων και τα εισοδήματα αυτά δεν δηλώνονταν. Υπάρχουν συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα που θα ελεγχθούν και έχουν ανατεθεί (οι έλεγχοι) σε συγκεκριμένους ελεγκτές. Έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία αυτών των ελέγχων. Δεν το ανακοινώνουμε, λέμε για πράγματα που έχουμε ήδη κάνει».Ο κ. Καπελέρης διέψευσε τα όσα ακούγονται για «λευκή απεργία» των εφοριακών, ενώ για τη δημοσιοποίηση ονομάτων μεγάλων φοροφυγάδων επισήμανε:«Διά στόματος υπουργού, ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν με την παρέλευση του τριμήνου για μεγαλοοφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ ή όσους έχουν καθυστερήσει τις οφειλές τους για πάνω από ένα χρόνο. Σίγουρα είναι δέσμευση από την πλευρά του υπουργού ότι θα ανακοινωθούν ονόματα και μέσα από τη διαδικασία του φορολογικού αυτού σχεδίου. Ναι (θα είναι και φοροφυγάδες)».Σχετικά με το ενδεχόμενο κωλύματος από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είπε ότι όταν «δημοσιοποιούνται διοικητικές πράξεις και δεν υπάρχει κώλυμα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι δεν κοινοποιούνται προσωπικά δεδομένα με ονοματεπώνυμα, ενδεχομένως, φορολογικών δηλώσεων».Πανελλαδικά, συμπλήρωσε έχουν ανοιχθεί 1.875 λογαριασμοί σε φυσικά πρόσωπα, που ένα μεγάλο μέρος έχει να κάνει με τους γιατρούς.Τέλος, υποστήριξε ότι έχουν ήδη υπάρξει αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Keywords
Τυχαία Θέματα