Τραπεζικη ενωση και ευρωομολογα ζητα ο ραχοϊ

19:24 5/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Τραπεζική ένωση και έκδοση ευρωομολόγων ζήτησε μετά την Κομισιόν και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «H Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν...
προβλήματα ρευστότητας» δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
«Η Ευρώπη πρέπει να διευκρινίσει ποια είναι τα σημεία στα οποία θα ενοποιηθεί, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι το ευρώ είναι ένα μη αναστρέψιμο σχέδιο το οποίο δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, και πρέπει να βοηθήσει τις χώρες που έχουν ανάγκη» σημείωσε.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, μετά το τέλος της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των G7 ο
ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιουν Αζούμι δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών 7 ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών και οι κεντρικοί τραπεζίτες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ισπανία και την Ελλάδα, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.
H έκτακτη διάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά του δυσβάστακτου κόστους δανεισμού της Ισπανίας από τις αγορές. O ισπανός υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Κριστόμπαλ Μοντόρο, απηύθυνε νωρίτερα την Τρίτη μέσω ραδιοφωνικού σταθμού έκκληση προς την Ευρώπη, ζητώντας τη βοήθεια για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα