Ξεκινησε το απογευμα η συζητηση στην ολομελεια της βουλης για το νεο λυκειο...

22:25 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο. Η ψήφισή του αναμένεται αργά απόψε, ενώ θα προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, μετά από αίτημα του ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε «τσουνάμι απολύσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», την κάλεσε
να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
ΔΟΕ: Κοινή βούληση για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου
Στο μεταξύ, κοινή βούληση για «τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου» διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο και έγινε εκτενής αναφορά στις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και στους τρόπους αντίδρασης των εκπαιδευτικών συνδικάτων στην «ισοπεδωτική πολιτική της κυβέρνησης».
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ με συγκέντρωση στα γραφεία της και πορεία προς το Σύνταγμα και η παραχώρηση κοινής συνέντευξης Τύπου από τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα γραφεία της ΟΛΜΕ αύριο στις 12.00.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα