Απαισιόδοξη η Μέρκελ για την Ελλάδα!

14:42 9/3/2015 - Πηγή: Bam

Δυσκολίες στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα βλέπει η καγκελάριος της Γερμανίας λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στο Γιούρογκρουπ η συζήτηση για το σχέδιο επτά μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση. «Εργαζόμαστε πολλά χρόνια για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όμως σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις: Αφενός η αλληλεγγύη εκ μέρους των εταίρων και αφετέρου η τήρηση των συμφωνηθέντων, τόνισε η Άγκελα Μέρκελ.

Κατ’ αρχήν θετική χαρακτηρίζει τη λίστα με τα προτεινόμενα μέτρα που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα απόφαση, παρά μόνο θα γίνει διάλογος επί των προτάσεων που έχει καταθέσει η Ελλάδα. «Πρέπει να δοθεί χρόνος στην νέα κυβέρνηση της Αθήνας», δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Άμυνας.

Υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού έναντι της ρήξης με τους εταίρους τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας “Marc”. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», οι μισοί θεωρούν ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ενώ οι τρεις στους δέκα επιθυμούν ρήξη έστω κι αν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή.

Όλα τα χρήματα είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα, υποστήριξε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για τα εμβάσματα που απέστειλε στο εξωτερικό. «Όχι μόνον δεν είχαν δηλωθεί τα ποσά του 2012, αλλά είχαν σταλεί σε φορολογικό παράδεισο», κατήγγειλε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Νέες περιοδείες για την προώθηση των ελληνικών θέσεων θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός. Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα δει τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, και την Παρασκευή θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για επαφές με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Αλλαγές και μετακινήσεις χιλιάδων υπαλλήλων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση πολιτών, μεταφέρονται στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ενώ αλλάζει και ο χάρτης της αξιολόγησης του προσωπικού.

Ομάδες αγριογούρουνων (!) κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους σε πολυτελή προάστια της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Οι οικολογικές οργανώσεις θεωρούν πως υπεύθυνα είναι τα μεγάλα έργα που επεκτείνονται στα δάση βόρεια της Πόλης.

ΚΑΙΡΟΣ: Ασθενείς βροχές αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα