Απελπισμένοι μετανάστες πίνουν τα ούρα τους!

15:28 14/5/2015 - Πηγή: Bam

SOS εκπέμπουν περίπου 300 μετανάστες από τη Μιανμάρ, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Εδώ και μία εβδομάδα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πλοίο που έχει μείνει ακυβέρνητο, ανοιχτά της Ταϊλάνδης, χωρίς να έχουν νερό και φαγητό, σύμφωνα με ανταποκρίσεις του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η κατάστασή τους είναι τόσο απελπιστική που ελλείψει νερού, έφτασαν στο σημείο να πίνουν τα ούρα τους!!!

Δεν θα γίνει καμία αλλαγή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας το καλοκαίρι

στα νησιά, τόνισε, κατηγορηματικά, στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που, όπως είπε, ασκούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Νωρίτερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist, για τις 100 ημέρες της ελληνικής κυβέρνησης είχε υποστηρίξει ότι αυτό που προέχει δεν είναι η εκταμίευση της δόσης, αλλά η υπογραφή μίας συμφωνίας με τους δανειστές η οποία θα είναι βιώσιμη.

Με τις εντολές του Μαξίμου να προχωρήσει, έχοντας υπόψη τα σημεία που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση, αλλά και εκείνα που η Αθήνα δεν μπορεί να κάνει πίσω, προσέρχεται η ελληνική αποστολή στο νέο κύκλο διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Τα τεχνικά κλιμάκια θα συσκεφθούν το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ αύριο Παρασκευή οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για το καλό της χώρας, ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Χαμηλά τους τόνους κράτησε σήμερα και ο Γιάννης Στουρνάρας λέγοντας ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση, και ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί.

Αρχίζουν το απόγευμα στη Βουλή οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. Τα 17 μέλη της διακομματικής Επιτροπής θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στις συνθήκες της περιόδου 2009-2014, και θα διερευνήσουν αν υπάρχουν συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας που αποκόμισαν παράνομο κέρδος από την επιβολή των Μνημονίων. Το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας αφού καλωσόρισε τους ΑΧΕΠΑ, τους ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη της ομογένειας στη σημαντική μάχη που δίνει η κυβέρνηση με τον ελληνικό λαό.

Άνοιξε στις 2 μ.μ. η Μεσογείων, στη συμβολή της με την Λεωφόρο Κατεχάκη. Η κίνηση στο σημείο είχε διακοπεί προσωρινά λόγω συγκέντρωσης Σύρων προσφύγων έξω από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, 18 Μαΐου, οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι θα είναι αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ η αυλαία των εξετάσεων θα πέσει την Τρίτη, 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

ΚΑΙΡΟΣ: Ζέστη αύριο Παρασκευή στην Αττική, με υγρασία αλλά και σκόνη από την Αφρική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, θα «σκαρφαλώσει» μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα