«Δεν αυτοκτόνησε ο πιλότος Αντρέας Λούμπιτζ»!

10:46 2/4/2015 - Πηγή: Bam

Μεγάλες ασάφειες στο πόρισμα του εισαγγελέα Μασσαλίας που απέδιδε στον Αντρέας Λούμπιτζ την συντριβή του Ερμπάς, διακρίνει η Επιτροπή Ασφάλειας Πτήσεων της Γαλλίας. Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι ήχοι της ανάσας του Λούμπιτς και του πλήκτρου καθόδου του αεροσκάφους που ειπώθηκε ότι καταγράφηκαν, είναι αδύνατον να ακουστούν. Δίνεται μάλιστα η εξήγηση ότι επιχειρείται συγκάλυψη για να απαλλαγεί η «Lufthansa» και να δοθούν μικρότερες αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Ραντεβού

μετά το Πάσχα των Καθολικών, ενδεχομένως τη Μεγάλη Τετάρτη των Ορθοδόξων στις 8 Απριλίου, έδωσε το Euroworking Group με την προϋπόθεση ότι θα στεφθούν με επιτυχία οι συζητήσεις της κυβέρνησης και των θεσμών. Χθες, η ομάδα εργασίας των 19 αναγνώρισε αφενός τις σκληρές προσπάθειες της Αθήνας, υποστήριξε ωστόσο ότι ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις δεν αποφέρουν μόνιμα έσοδα.

Έσοδα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι 3,7 δισ. τής αρχικής, εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα αποφέρει η νέα λίστα 24 μέτρων που εστάλη χθες στο Brussels Group. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να «ξεκλειδώνει» για την ώρα τους κρουνούς της χρηματοδότησης προς τη χώρα.

Από τη μπαλκονόπορτα του δωματίου της, σύμφωνα με την διεύθυνση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, δραπέτευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη. Έκκληση να επιστρέψει απηύθυνε ο εκ των συνηγόρων της Φραγκίσκος Ραγκούσης. Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας.

Αρχίζει την Πέμπτη, η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Στο νέο ευνοϊκό καθεστώς υπάγονται οι ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 2 Μαρτίου 2015.

Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η είσοδος ομάδας διαδηλωτών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Για προκλητική και ακατανόητη ενέργεια έκανε λόγο η κυβέρνηση. Ευθύνες στον Γιάννη Πανούση επέρριψε η Αντιπολίτευση, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε απλώς για ειρηνική διαμαρτυρία υποβαθμίζοντας το γεγονός.

Ξεκινά ο έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων υπερχρεωμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών. «Αποτελεί απαράδεκτο φαινόμενο, ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας», διαμήνυσε το Υπουργείο.

Για «σκοτεινές δυνάμεις του ... κακού, που κάνει προσπάθεια να υποκινήσει ατμόσφαιρα χάους πριν τις εκλογές του Ιουνίου» κάνει λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα των τελευταίων ημερών, προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων περιορισμό στις διαδηλώσεις.

ΚΑΙΡΟΣ: Καλοκαιρία στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα