Είπαν ΝΑΙ με μισή καρδιά!

08:41 26/2/2015 - Πηγή: Bam

Ενέκριναν, μετά από σχεδόν 12 ώρες συνεδρίασης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup. Θετικά ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, ωστόσο άλλοι, όπως ο επικεφαλής της «αριστερής πλατφόρμας» και υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, απέφυγαν να τοποθετηθούν.

Δημοσιονομικό κενό ύψους 5-7 δισεκατομμυρίων ευρώ αντί της πρόβλεψης για 2,5 δισ., «βλέπουν» στελέχη της κυβέρνησης.

«Ούτε σεντς στην Ελλάδα, αν δεν υλοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας» προειδοποιεί το Βερολίνο. Βέβαιος ότι οι πιστωτές δεν θα αφήσουν τη χώρα χωρίς χρηματοδότηση δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα παράγοντες του οικονομικού επιτελείου άνοιξαν «παράθυρο» για αύξηση ενός από τους συντελεστές ΦΠΑ, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω. Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν αλλαγή του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015, σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων είπαν ότι θα οριστικοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο.

Στους 65 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 24 ασθενείς.

Μία μικρή ατυχία της Μαντόνα έκλεψε τα βλέμματα στα φετινά Brit Awards στο Λονδίνο. Στα πρώτα λεπτά της εμφάνισής της στην σκηνή, έπεσε από τα σκαλιά που είχαν στηθεί όταν ένας από τους χορευτές της ομάδας τράβηξε λίγο πιο δυνατά από όσο έπρεπε την στολή της βασίλισσας της ποπ.

ΚΑΙΡΟΣ: Καλός αρχικά στην Αττική. Το απόγευμα όμως θα χαλάσει και θα βρέξει. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα