Εκβιάζουν με Grexit!

08:38 18/3/2015 - Πηγή: Bam

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση παρά το βέτο που έβαλαν οι θεσμοί απέναντι στις ρυθμίσεις για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις. Τα δύο νομοσχέδια κατατέθηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή και θα συζητηθούν άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλλο.

Το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί τελικά η πενταμερής συνάντηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

με Γιουνκέρ, Μέρκελ, Ντράγκι και Ολάντ για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο θέμα της Ελλάδας. Στην ατζέντα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί και το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Έντονα αποδοκίμασε η Αθήνα τις δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ περί Grexit και εφαρμογής του μοντέλου Κύπρου, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις συμφωνίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε τον κ. Ευρωπαίο αξιωματούχο να σεβαστεί την θεσμική θέση που κατέχει, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά του «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται όποιος διαπράττει bullying, σύμφωνα με διάταξη, που εισάγεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση φυλακών υψίστης Ασφαλείας. Με την ίδια ποινή -εκτός του δράστη- θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.

Πεδίο μάχης θύμιζε χθες βράδυ η περιοχή γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στους τείχους του Ιδρύματος και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων.

Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου. Η κ. Ξένια Δημητρίου επέρριψε τις ευθύνες για τις αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στην λίστα προσωπικά στον πρώην υπουργό, επισημαίνοντας τις αντιφάσεις, ανακρίβειες και κενά στην απολογία του.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο την Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα