"Μαζί για την Αλλαγή..."!

19:11 3/1/2015 - Πηγή: Bam

Από τις 3 του Σεπτέμβρη στις 3 του Γενάρη, κι από το 1974 στο 2015! Με κυρίαρχο σύνθημα "Μαζί για την Αλλαγή", ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε επίσημα το νέο κόμμα του με την ονομασία : «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών», και έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, το Σάββατο. Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι, Φίλιππος Πετσάλνικος,

Μιχάλης Καρχιμάκης, Μαριλένα Κοππά και Νίκος Παπανδρέου.

Στην ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε το στίγμα του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ως κάτι νέου στην κεντρική πολιτική σκηνή σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο.

«Συμμετέχουμε, είπε ο κ. Παπανδρέου, στην αφετηρία ενός κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ως όχημα διασφάλισης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στο επόμενο Κοινοβούλιο.

Επίσης, προανήγγειλε τη διενέργεια «συμμετοχικού, ανοιχτού συνεδρίου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με σκοπό «να αποφασιστούν τα πάντα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε εννοώντας το ζήτημα των συμμαχιών.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι τρεις : Ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος. Όλοι τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ από το οποίο και αποχώρησαν, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης ήταν και γραμματέας του Κινήματος.

Τόσο ο κ. Καρχιμάκης όσο και οι κύριοι Θάνος Μωραΐτης, Συμεών Κεδίκογλου, Χρήστος Αηδόνης και Βασίλης Οικονόμου θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επικείμενες εκλογές.

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούν με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε : «Σηκώθηκε το παραβάν. Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες Ευρωεκλογές».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα «θλιβερό συμβάν».

Έτσι, λοιπόν, έχουμε αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη στον οποίο προστέθηκε ένα νέο κόμμα που φιλοδοξεί σε 22 ημέρες, δύο πράγματα :

Κατ’ αρχάς να υπερβεί το 3% και να μπει στη νέα Βουλή, και από εκεί και πέρα να μπορέσει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο την επομένη των εκλογών, ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα έχουν διαμορφωθεί αναφορικά με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης αλλά και την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα