Συνελήφθη ο "ξανθός" Χριστόδουλος Ξηρός!

19:00 3/1/2015 - Πηγή: Bam

Έχοντας τα μαλλιά βαμμένα ξανθά και μούσι, για να μην αναγνωρίζεται, συνελήφθη το Σάββατο στην Ανάβυσσο, ο καταζητούμενος και καταδικασμένος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός.

Η σύλληψή του έγινε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην Ανάβυσσο Αττικής, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν στα ίχνη του Ξηρού παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα άτομο το οποίο υπέθαλπε τον αρχιτρομοκράτη σε σπίτι της Αναβύσσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο

Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου πέρυσι δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, είχε εμφανιστεί με βίντεο-μήνυμα και επιστολή, όπου είχε προαναγγείλει νέο αντάρτικο πόλεων, απειλώντας πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους.

Τότε είχε μάλιστα συμβουλεύσει την Ελληνική Αστυνομία, εάν τυχόν τον εντοπίσει να τον σκοτώσει.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Συγκεκριμένα συμμετείχε σε 6 δολοφονίες, και 27 εκρήξεις και ληστείες, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.

Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε και συνελήφθη στο σπίτι της Αναβύσσου, ο 57χρονος «Μανώλης» της 17Ν, κρατείται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στη ΓΑΔΑ αναμένεται να παραμείνει ενδεχομένως μέχρι τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα ή στο ενδιάμεσο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα