Ραντεβού Βαρουφάκη - Σόιμπλε!

14:51 3/2/2015 - Πηγή: Bam

Βαλίτσες για τη Γερμανία ετοιμάζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος την Τρίτη συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρώμη, αναμένεται να δει αύριο στη Φρανκφούρτη τον Μάριο Ντράγκι, και την Πέμπτη στο Βερολίνο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ατζέντα η σύναψη νέας συμφωνίας με επίκεντρο τη δήλωση Βαρουφάκη, ο οποίος μιλώντας στους “Financial Times”, πρότεινε ανταλλαγή μέρους του ελληνικού χρέους με ομόλογα ανάπτυξης.

Έκρηξη κερδών πάνω από 9% την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

με πρώτες τις μετοχές των τραπεζών οι οποίες ενισχύονται από 15 έως και 25%! Αναλυτές εκτιμούν πως οι αγορές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους, μετά και τις δηλώσεις Βαρουφάκη.

«Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών δεν συνιστά κωλοτούμπα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το κούρεμα και η βιωσιμότητα του χρέους αποτελούν στόχο, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τεχνικούς τρόπους».

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τρόικα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής "Handelsblatt". Σύμφωνα επίσης με την ίδια εφημερίδα, είναι πιθανό να αποσύρει τον εκπρόσωπό του και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη νέας συμφωνίας με την Ευρώπη. Σήμερα στις 6 το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, νωρίτερα η συνάντηση Βαρουφάκη-Παντοάν. Με Γιούνκερ και Ολάντ θα συνομιλήσει την Τετάρτη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

15.000 προσλήψεις σε υπηρεσίες της υγείας, παιδείας και ελεγκτικού μηχανισμού, στις οποίες υπάρχει ανάγκη, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της που δεν άφησαν περιθώρια γι’ αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Αθώα κρίθηκε η Σερβία για την κατηγορία της γενοκτονίας σε βάρος των Κροατών από το Διεθνές Ποινικό δικαστήριο της Χάγης. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο οι σερβικές δυνάμεις διέπραξαν πολλές αγριότητες κατά τη διάρκεια του πολέμου 1991-1995, που όμως δεν συνιστούν εθνοκάθαρση.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγα σύννεφα παροδικά αυξημένα αύριο Τετάρτη στην Αττική με ανέμους μέχρι 6 Μποφόρ και τη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα