Βαρουφάκης: «Ανταλλαγή χρέους με ομόλογα ανάπτυξης»!

08:32 3/2/2015 - Πηγή: Bam

Ανταλλαγή χρέους με δύο ειδών ομόλογα, συνδεδεμένων με την ανάπτυξη, την επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος και την στόχευση των πλούσιων φοροφυγάδων, σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στους “Financial Times”. «Πρόκειται για μία έξυπνη μηχανική με την οποία αποφεύγεται ο όρος κούρεμα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Κλιμάκιο ανώτερων οικονομικών συμβούλων, στέλνει στην Ελλάδα ο Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την ομάδα η οποία θα αναλάβει τη

μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του χρέους.

Νέο μήνυμα στους εταίρους έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη Λευκωσία. Μιλώντας στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Ευρώπη να βάλει στην προτεραιότητα άλλες πολιτικές από αυτές που μέχρι σήμερα ταλαιπώρησαν αδίκως τους λαούς μας. Σήμερα θα μεταβεί στη Ρώμη για συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, ενώ αύριο θα βρεθεί σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Σε ασφαλή μέρη μεταφέρθηκαν το βράδυ κάτοικοι της κοινότητας Κλέπα της ορεινής Ναυπακτίας, οι οποίοι παρέμεναν αποκλεισμένοι, λόγω των κατολισθήσεων της Κυριακής. Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας σε 28 τον αριθμό των θυμάτων, ενώ 41ας ασθενείς εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κορύφωση του κύματος της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα, αναμένουν οι επιστήμονες έως και τα τέλη Μαρτίου.

Εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα διεθνή αεροδρόμια της Βοστόνης, του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του Facebook καθώς τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός, κρυμμένος σε αρχείο στο οποίο υποτίθεται ότι ο χρήστης έχει προστεθεί με ετικέτα.

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτιωμένος θα είναι στην Αττική με ανέμους έως 5 Μποφόρ και τη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα