Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών!

08:52 20/1/2015 - Πηγή: Bam

Ίχνη τηλεφωνικών υποκλοπών σε περιοχές όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας, καταγράφηκαν το διάστημα 6 με 18 Ιανουαρίου.

Ύποπτες δραστηριότητες που μυρίζουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας και όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ

και του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψε έρευνα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Σύμφωνα με αυτήν, εντοπίστηκαν με ειδική συσκευή (Cryptophone 500) 200 ύποπτες παρεμβολές στη Λεωφόρο Συγγρού και την Κουμουνδούρου, το διάστημα 6 με 18 Ιανουαρίου.

Με την ειδική συσκευή (Cryptophone 500) εντοπίστηκαν εκατοντάδες παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε σημεία πολιτικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας –μεταξύ των οποίων η περιοχή των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού και του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.

Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο των Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Συνολικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, ΤΑ ΝΕΑ διένυσαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας και τα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα. Επιπλέον υπήρξαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής».

Τέτοιου είδους κοριοί (Cryptophone 500 – της γερμανικής εταιρίας GSMK) χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό υπόπτων, ενώ οι κατασκευάστριες εταιρίες επιτρέπεται να τους πωλούν μόνον σε κρατικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, πηγές από τον χώρο της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι ακόμη και ένας απόφοιτος πολυτεχνείου έχει τις γνώσεις για να κατασκευάσει IMSI catcher με τη δυνατότητα να υποκλέπτει συνομιλίες. Αρκεί να έχει αγοράσει και τον απαραίτητο εξοπλισμό που διατίθεται σε online shops με κόστος περίπου 6.000 ευρώ.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα