Στη φυλακή ο Σπανός!

23:49 22/2/2014 - Πηγή: Bam

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Σπανός. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στο σκάνδαλο της λαθρεμπορίας καυσίμων, στο οποίο εμπλέκονται τουλάχιστον άλλα 15 άτομα.

Στην τρίωρη κατάθεσή του ο κορυφαίος διοικητικός παράγοντας του Ατρομήτου και πρόεδρος της εταιρίας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του, τους δύο δικαστικούς λειτουργούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Σπανού είπε στα

τηλεοπτικά συνεργεία ότι δεν έχει αποδειχτεί ούτε διακίνηση παράνομου χρήματος ("ξέπλυμα") ούτε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής το περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ.

Είπε, επίσης, ότι αποδείχτηκε απ΄ όλη την πορεία της ανάκρισης ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν γινόταν καμία επιστροφή από το υποτιθέμενο ποσό που έπαιρναν πίσω τα βυτία διότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει φορολογική αποθήκη που ελέγχεται από τελωνειακούς. Μια φορά το 2014 έγινε επιστροφή και έγινε με νόμιμα φορολογικά στοιχεία, συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, επίσης, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ομώνυμου Υπουργείου, ένας υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά, καθώς και τρία ακόμα άτομα.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά βρίσκονταν από το πρωί του Σαββάτου συγγενείς των συλληφθέντων, αλλά και οπαδοί του Ατρομήτου, για να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο της ομάδας τους.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα