Θρύλος, όπως τον «διατάζει» η ιστορία του‏!

14:52 20/3/2016 - Πηγή: Bam
Είναι ομάδα που γεννήθηκε από τον λαό και σ’ αυτόν επιστρέφει. Για τον Ολυμπιακό ο λόγος, τον σύλλογο που «γεννήθηκε» ως… απάντηση στις διάφορες κοινωνικές (και όχι μόνο) ανισότητες.Πέρασαν 91 ολόκληρα χρόνια αλλά ο Θρύλος δεν έχει ξεχάσει την καταγωγή του, μήτε έχουν αλλοιωθεί τα γονίδιά του.

Σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, κατά την οποία η Πολιτεία καλείται ν’ αντιμετωπίσει ένα
διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα, όπως είναι το προσφυγικό, ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πως δεν είναι ένας, ακόμα, σύλλογος. Δεν γυρίζει πλάτη. Κοιτάζει κατάματα το πρόβλημα και προσπαθεί, με όσες δυνάμεις έχει, να βοηθήσει στην αντιμετώπισή του.

Επί 17, πια, συνεχόμενες μέρες (άρχισε στις 4 Μαρτίου) ο Θρύλος είναι κοντά στους πρόσφυγες που έχουν βρει προσωρινό (;) καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά ύστερα από επιθυμία του διοικητικού του ηγέτη, Βαγγέλη Μαρινάκη. Χθες το απόγευμα μοίρασε 3.100 μερίδες φαγητού. Σήμερα θα κάνει το ίδιο. Πλέον οι μερίδες φαγητού που έχει διανείμει ο Ολυμπιακός ξεπερνούν τις 55.000. Την ίδια στιγμή είναι διπλάσιος (100.000 και άνω) ο αριθμός των ειδών ρουχισμού που έχουν δοθεί από τον πειραϊκό σύλλογο αφού πέρα από την πείνα οι πρόσφυγες καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν και το κρύο.

Ο Δήμος Πειραιά κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του αλλά μόνος του, σε μέρες τόσο σκληρής οικονομικής κρίσης, αδυνατεί ν’ αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό ζήτημα. Όταν άρχισε ο Ολυμπιακός να συνεισφέρει οι πρόσφυγες ήταν περίπου 1.500. Πλέον, σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς, ξεπερνούν τους 5.500! Καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες για βοήθεια. Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή έδωσε το παράδειγμα και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο.

Εξάλλου εδώ και χρόνια είναι δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Άλλοτε «φωναχτά», για να παρακινήσει κι άλλους δίνοντας το καλό παράδειγμα, και άλλοτε «σιωπηλά» γιατί το επιβάλλει η περίσταση. Εύγε.
Keywords
Τυχαία Θέματα