Βλέπουν "σεισμό" την Κυριακή!

14:50 20/1/2015 - Πηγή: Bam

Ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης την οποία θα πυροδοτούσε μία πιθανή εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, «βλέπουν» Economist και BBC. Ενδεικτικό είναι ότι τα δύο κορυφαία διεθνή δίκτυα χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο ως «ελληνικό πολιτικό σεισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προειδοποίηση εν όψει των ελληνικών εκλογών, απηύθυνε για πολλοστή φορά ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας την Τρίτη στο Reuters διαμήνυσε ότι «όποια χώρα της ευρωζώνης θέλει στήριξη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα πρέπει να δεχθεί τον αυστηρό έλεγχο της τρόικας».

Πέντε ημέρες μάς χωρίζουν από τις κάλπες, και οι πολιτικοί αρχηγοί εντείνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους: Σε Κορωπί, Μαρκόπουλο, Παλαιό Φάληρο και Γλυφάδα περιοδεύει την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς. Σε πολιτικές συγκεντρώσεις των κομμάτων τους στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Το απόγευμα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θα μιλήσει στην Κοζάνη, ο Γιώργος Παπανδρέου στα Γιάννενα, κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση νέων στην Αθήνα.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 4% στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για την εκπομπή του MEGA “Ανατροπή”. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν «Ποτάμι» και «Χρυσή Αυγή», ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12%.

Ένας άνδρας ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον περασμένο Οκτώβριο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος για επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου.

Φρίκη προκαλεί η καταγγελία διεθνούς οργάνωσης ακτιβιστών για τη δημόσια εκτέλεση δεκατριών εφήβων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επειδή «τόλμησαν» να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου από την τηλεόραση!

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιή συννεφιά αύριο, Τετάρτη, στην Αττική, με πιθανότητα τοπικής βροχής το πρωί. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα