Αυτοκτονία και... απόδραση!

Κομψί κομψά λοιπόν η εβδομάδα που πέρασε μπασκετικά στην Ευρωλίγκα. Μια νίκη με μέτρια εμφάνιση και αδυναμίες πάλι ο Ολυμπιακός και μια τρομερή αλλά και τραγική μαζί εμφάνιση στο ΟΑΚΑ ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός για να ξεκινήσουμε χρονικά, πήρε το σημαντικό διπλό μετά την απόρριψη της έφεσης που πράγματι είναι μια περίεργη υπόθεση καθώς από την μια η ελληνική ομάδα έχει δίκαιο ότι φαγώθηκε χρόνος, αλλά από την άλλη κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι τότε και αυτό που είπε ο δικαστής για το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν σωστό.

Το ερώτημα είναι βέβαια ότι αν αποφασίζεις με βάση το πνεύμα ή καθαρά το νόμο όπως λέμε. Μεγάλο θέμα και θα ανοίξει πολλά θέματα στην συνέχεια σε ανάλογες περιπτώσεις. Εν πάση περιπτώσει, πάμε στα αγωνιστικά που μας ενδιαφέρουν. Ο Ολυμπιακός ήταν πάλι μέτριος. Κάνει "κοιλιά" πλέον και είναι δεδομένο. Κέρδισε και έχασε μαζί σε ένα τρελό ματς. Κέρδισε φυσικά τον Σερμαντίνι που επειδή δεν είχε ποτέ τελευταία θηριώδη παίκτη κάνει άμεσα την διαφορά χωρίς να είναι κάτι τρομερό ο Γεωργιανός αλλά ταιριάζει γάντι όπως έχουμε πει μόλις ήρθε στον Ολυμπιακό και θα δώσει πολλές λύσεις.

Πάντως ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει πάλι το πάθος του και το μάτι που γυαλίζει στην άμυνα σε διάρκεια βασικά, πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο στην ζώνη και να βρίσκει τους αυτοματισμούς του και τις συνεργασίες του στο σετ μπάσκετ όταν δεν έχει δηλαδή το τρανζίσιον και το ανοιχτό γήπεδο. Στο Ισραήλ έπαιξε με την φωτιά και γλίτωσε με μια μέτρια για υψηλό επίπεδο ομάδα που έκανε το ματς ταλιμπάν για να το πάρει με την έδρα...

Ο Μπαρτζώκας επίσης πρέπει να σταματήσει να παίζει με το χρόνο λες και κοουτσάρει σε play station... Ο χρόνος καθορίζεται για τον παίκτη μέσα στο ματς και δεν μοιράζεται ντε φάκτο. Κατά τα άλλα και ο Μπαρτζώκας βελτιώνεται και δικαιούται τα λάθη του έχοντας και απειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αλλά όλοι κάπως ξεκινάνε, ουδείς είναι αλάθητος. Βαθμολογικά δε ο Ολυμπιακός πήρε ένα ματς που ήταν στα ερωτηματικά και πλέον ρεφάρισε ουσιαστικά την γκέλα με την Σιένα. Δεν την ξεπέρασε τελείως αλλά την ψιλορεφάρισε με την έννοια ότι για την πρώτη δυάδα έιχε διπλό στο Τελ Αβίβ προγραμματίσει.

Πάντως ο όμιλος έχει πολύ δρόμο και θα δούμε και μπόμπες όπως παραλίγο να σκάσει χτες στην Σιένα στο ματς με την ουραγό Μπεσίκτας. Και αν ο Ολυμπιακός δεν γκελάρει και νικήσει στην Σιένα μπορεί να βάλει από κάτω τους Ιταλούς στο τέλος. Έχουμε ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα... Εδώ μην ξεχνάμε ότι σε γύρο 6 αγώνων ο έχοντας μηδέν τερμάτιζε στο τέλος πρώτος!

Πάμε στον Παναθηναϊκό τώρα. Στο ΟΑΚΑ είδαμε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία και μια μεγάλη αυτοκτονία. Ένας τρομερός Παναθηναϊκός και ένας Πεδουλάκης επίπεδο Ομπράντοβιτς στο πρώτο μέρος και ακριβώς το αντίθετο στο δεύτερο. Άκουγα τον Σωτήρη τον Γεωργίου τον φίλο μου στο ραδιόφωνο στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ να λέει στο 23-25' "δεν τον βλέπω καλά τον Παναθηναϊκό, θα χάσει από την επίθεση". Προφήτης τελικά ο Σωτήρης. Βουλωμένο γράμμα διάβαζε όπως το ανέλυσε από το 25'!

Ο Αργύρης έχει πάει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και πιστώνεται πάρα πολλά και δικαίως, αλλά χτες έχασε το ματς, πνίγηκε σε μια γουλιά νερό. Ο Πεδουλάκης έχει κάνει τον Παναθηναϊκό την καλύτερη αμυντικά ομάδα στην Ευρώπη με δικές του μάλιστα άμυνες σε έμπνευση κτλ. Και μάλιστα σε διάρκεια. Γι' αυτό και χτες έφαγε όπως είχε σχεδιάσει κάτω μάλιστα από 65-70π! Λέγαμε και μετά το ματς με την Ζαλγκίρις όμως και μετά από αυτό με την Μάλαγα και την Άλμπα ότι είναι μεγάλη δουλειά να λες θα φάω 65-70 π αλλά πρέπει για να πάρεις και το ροζ φύλλο να βάλεις 67 και 71π!

Ο Παναθηναϊκός δεν τους βάζει γιατί και ο Πεδουλάκης μένει στο να προσέχει κάθε λειτουργία της άμυνας και αμελεί την επίθεση. Ο Παναθηναϊκός χτες με τρομερή άμυνα, με 15000 κόσμο και πάθος και με 10-12π αβάντα, έπαιζε στο δεύτερο μέρος το... ελευθερώστε τα πουλιά! Κοινώς γύρω γύρω όλοι και τρίποντο και έχει ο Θεός! Δεν είναι μπάσκετ αυτό αλλά τεπελένι!

Ο Παναθηναϊκός χτες στο δεύτερο μέρος, δεν ακούμπαγε την μπάλα στον ψηλό, στον Σχορτσιανίτη βασικά για να παίρνει φάουλ, βολές, να τελειώνει φάσεις και ήταν καλός χτες ο Σόφο. Δεν ακούμπαγε καν την μπάλα καλά καλά. Δεν εκμεταλλεύθηκε γιατί δεν διάβασε ποτέ τα μεγάλα μις ματς με την παρουσία των κοντών Ροντρίγκεζ και Ντράπερ όταν ο ίδιος είχε με Διαμαντίδη και Ούκιτς γκαρντ του 1.95 και βάλε που είναι και οι πιο καλοί στην διείσδυση. Δεν είχε τον Καπόνο κίλερ. Εδώ μιλάμε ότι ο ΠΑΟ έχει τον καλύτερο τρίποντο και σκόρερ όλων των εποχών που έχει περάσει από την Ευρώπη και δεν έχει 2-3 συστήματα γι αυτόν και εν τέλει να κάνει ο άνθρωπος 10 και 15 σουτ!

Τι σημαίνει θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της ομάδας. Όχι κύριοι, όταν έχεις ένα Καπόνο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σουτάρουν οι άλλοι. Όλες οι μπάλες πάνε στον Καπόνο, έχει 3 συστήματα για τον Καπόνο και ας τα χάσει όλα. Ο Καπόνο όμως όχι οι άλλοι. Δεν έγιναν ο Μασιούλις και ο Μπράμος, Καπόνο όταν ειδικά καίει η μπάλα... Μην ξεχάσουμε και το μπάσκετ με αυτά που βλέπουμε. Αυτή η εμμονή του Πεδουλάκη να θεωρεί τον Καπόνο ένα παίκτη απ' όλους στον πάγκο του είναι ανεξήγητη.

Όπως για να τελειώνει και το παραμύθι λέμε Διαμαντίδης. Υπάρχει Διαμαντίδης φέτος στον Παναθηναϊκό; Εγώ βλέπω ένα παλικάρι που έχει μεγάλα χέρια και φοβάται να πάει στο ένας εναντίον ενός, φοβάται να σουτάρει και παίζει άψυχα και βαριεστημένα. Τελεία και παύλα. Δεν αναιρεί τι έχει προσφέρει και πόσο μεγάλος παίκτης είναι, αλλά για λόγους που δεν ξέρουμε φέτος περπατάει και είναι ένας απ' όλους. Μέχρι τώρα.

Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία να καβατζώσει την πρόκριση και να κυνηγήσει μετά την γκέλα της ΤΣΣΚΑ με την Μάλαγα τους Ρώσους στην πρώτη δυάδα. Πλέον θέλει την πρόκριση. Αλλά τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται. Πάντως ο Παναθηναϊκός με την εξαιρετική του άμυνα και την καλή συνολικά δουλειά του Πεδουλάκη που πρέπει να βελτιώσει και αυτός τα λάθη του όπως άλλωστε κάνουν όλοι και οι μεγάλοι ασφαλώς προπονητές, μπορεί να πάει Λονδίνο και με μειονέκτημα έδρας ακόμα καθώς έχει σημείο αναφοράς την τρομερή αμυντική δουλειά.

*Συνεπώς το μενού είχε μια.. αυτοκτονία στο ΟΑΚΑ και μια… σωτηρία (της παρτίδας) - απόδραση στο Τελ Αβίβ!

Keywords
Τυχαία Θέματα