Αλβερτης: «Θα πεθάνουμε στο γήπεδο για τον τίτλο»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά το… 1-0 του Παναθηναϊκού στους τελικούς με τον Ολυμπιακό επεσήμανε πως παρά τις κακές επιλογές και τα άστοχα τρίποντα, στο τέλος μετράει η νίκη, ενώ επεσήμανε και την απουσία του κόσμου, καθώς το ΟΑΚΑ ήταν… μισογεμάτο.

Αναλυτικά τι είπε ο Αλβέρτης:

Για το παιχνίδι: «Ηταν ένα κλασικό πρώτο παιχνίδι τελικών, με πίεση

και άγχος και για τις δύο ομάδες. Το ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη διαφορά, αυτό πάντα με ανησυχεί, γιατί κάποια στιγμή το σκορ θα κλείσει και τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις. Δυο φορές ξεφύγαμε στο σκορ και ο Ολυμπιακός μας έπιασε και προσπέρασε σε πολύ κομβικό σημείο, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε στο τέλος. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Το θέμα είναι μαθαίνουμε και να μην επαναλαμβάνουμε. Ας κάνουμε νέα λάθη, όχι τα ίδια».

Για την αστοχία στα τρίποντα (1/20): «Τα τρίποντα είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε. Οι τεχνικές αναλύσεις ανήκουν στο παρελθόν. Η σειρά συνεχίζεται στο ΣΕΦ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».

Για την απουσία του κόσμου: «Δεν ξέρω γιατί σε ένα ντέρμπι που κρίνεται το πρωτάθλημα δεν υπήρχε ο αναμενόμενος κόσμος. Η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο και στόχος είναι το πρωτάθλημα. Εμείς θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και συνεχίζουμε».

Για τα βεβιασμένα σουτ που πήραν οι παίκτες του σε κάποια σημεία του αγώνα: «Δεν είναι στοίχημα. Δεν βάζεις στοίχημα ότι θα μπουν. Μπορείς να μη βάλεις κανένα, αλλά μπορεί να βάλεις και αρκετά. Πάντα πρόκειται για το πως θα βγει η φάση. Εμείς πήραμε τα σουτ που μας αναλογούσαν. Κάποια ήταν ελεύθερα σουτ που έπρεπε να τα πάρουμε και κάποια άλλα βεβιασμένα που δεν έπρεπε να τα κάνουμε. Το σίγουρο είναι ότι έπρεπε να βάλουμε περισσότερα. Τα λάθη δεν είναι μόνο αυτά της στατιστικής. Και οι κακές επιλογές στην επίθεση είναι λάθος. Πολλές φορές νομίζεις ότι μπορείς να τελειώσεις με ένα σουτ. Γενικά είναι πράγματα που πρέπει να τα βελτιώσουμε».

Από την πλευρά του ο Γιόνας Ματσιούλις πέταξε την… σπόντα του για την απουσία του κόσμου, λέγοντας: «Ηταν σκληρό παιχνίδι. Η αρχή μας ήταν καλή , αλλά μετά όταν χαλαρώσαμε, ο Ολυμπιακός που είναι καλή ομάδα, επανήλθε. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Όταν έχουμε τέτοιο προβάδισμα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ακολουθούν σκληρά παιχνίδια και ελπίζω να έχουμε περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ στο επόμενο παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα