Μπαρτζώκας: «Διστακτικοί και άτολμοι»


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό στάθηκε στα λάθη του Ολυμπιακού στα τελευταία δευτερόλεπτα του ντέρμπι, τα οποία κόστισαν το ροζ φύλλο στους «ερυθρόλευκους», που σύμφωνα με τον προπονητή τους πλήρωσαν την κάκιστη αρχή στο παιχνίδι και τη διστακτικότητα που τους χαρακτήρισε.

Αναλυτικά τι είπε ο Μπαρτζώκας:

Για το παιχνίδι: «Πρέπει να σταθούμε σε τρία σημεία που

έκριναν το παιχνίδι. Πρώτα, ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσαμε. Ημασταν ανέτοιμοι για το πνεύμα του αγώνα, ήμασταν διστακτικοί και άτολμοι. Το δεύτερο έχει να κάνει με την απόδοση που είχαμε στη συνέχεια για να φτάσουμε στο τελευταία λεπτό και να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Το τρίτο έχει να κάνει με ό,τι έγινε στο τελευταίο λεπτό. Εκει κάναμε τέσσερα λάθη. Κάναμε ένα διπλό αμυντικό λάθος και δύο λάθη του Περπέρογλου στην επίθεση. Καταφέραμε να έχουμε το μομέντουμ με το μέρος μας, καθώς περάσαμε μπροστά σε ένα πολύ κομβικό σημείο κι ενώ είχαμε την ψυχολογία να πάρουμε το ματς, κάναμε τέσσερα λάθη μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ακολουθεί το ματς στο ΣΕΦ. Δουλειά μας είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι, να δουλέψουμε και να επανέλθουμε εδώ».

Για τη διστακτικότητα των παικτών του: «Αυτά τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται από την πίεση που επηρεάζει την αποφασιστικότητα των παικτών. Πολλές φορές παίρνουν λάθος αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση. Εδώ είναι δύσκολο να νικήσεις. Ο κόσμος δεν έχει σημασία αν ήταν 10.000 ή 20.000, η ατμόσφαιρα είναι πάντα η ίδια. Εμείς αν κερδίζαμε θα το καταφέρναμε με τον τρόπο που φέραμε το παιχνίδι. Αν μας έλεγε κανείς ότι θα ήμασταν ένα καλάθι πάνω ένα λεπτό πριν το τέλος, θα την παίρναμε αυτή την επιλογή. Κάναμε όμως τέσσερα λάθη σε 30 δευτερόλεπτα, όσα τους χρειάζονταν για να χάσουμε το παιχνίδι και αυτό μας πειράζει».

Για τα λάθη στις τελευταίες φάσεις: «Στην επίθεση που είχε ο Παναθηναϊκός με τέσσερα δευτερόλεπτα, είχαμε πει ότι θα παίξουμε με βοήθειες. Δεν έγινε τίποτα. Όχι μόνο αφήσαμε τον Διαμαντίδη να σουτάρει μόνος του αλλά και οι δύο παίκτες που δεν βγήκαν στο τρίποντο και ήταν στη ρακέτα έχασαν το αμυντικό ριμπάουντ. Επειτα έκανε το λάθος ο Στράτος στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο λόου ποστ με τον Ματσιούλις και η βοήθεια του Ντάνσδτον δεν πήγε ποτέ στη βοήθεια. Αμέσως μετά το νέο λάθος του Στράτου στην επίθεση. Κάθε φάση είναι κομβική, όπως κομβική ήταν και η αστοχία στις βολές. Ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος με περισσότερε βολές, ενώ εμείς ήμασταν άστοχοι με λιγότερες βολές. Αυτό παίζει ρόλο σε ματς που κρίνονται σε μικρές διαφορές».

Για την κακή μέρα του Μάντζαρη: «Η δουλειά όλων μας στο τεχνικό τιμ είναι να προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους παίκτες. Η χρονιά έχει πολλά πάνω-κάτω. Φυσικά μας προβληματίζει για τον Μάντζαρη γιατί είναι ένας από τους βασικούς μας παίκτες, αλλά δεν στοχοποιούμε. Δουλειά δική μας και του ίδιου είναι να είναι έτοιμος».

Από την πλευρά του ο Μάρντι Κόλινς, που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, είπε: «Ηταν σκληρό παιχνίδι. Κάναμε κάκιστη αρχή, δεν ξέρω γιατί, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και επιστρέψαμε στο παιχνίδι, Σταματήσαμε τον Παναθηναϊκό, αλλά κάναμε κάποια λάθη σε άμυνα και επίθεση. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη σε τέτοια παιχνίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα