Απόλλων - ΠΑΟΚ 87-83

"Ζωντανή" στο κυνήγι της 6ης θέσης της κανονικής διάρκειας έμεινε ο Απόλλων Πατρών, που επικράτησε του ΠΑΟΚ στην παράταση με 87-83 (71-71 κ.α.), σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ, καθώς στο κλειστό υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Αργυρόπουλος (20 πόντους), ΜακΚόλουμ (18 πόντους) και Πέτροβιτς (18 πόντους), ενώ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεχώρισε ο Χαραλαμπίδης με 24 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι

ξεκίνησαν δυναμικά… ακουμπώντας την μπάλα στον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρήκε από την αρχή λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Έλληνας σέντερ πέρα από το να βάζει την μπάλα στο… πλεκτό, κατάφερε να βρει και καλές πάσες με τους Χαραλαμπίδη και Δέδα να βοηθούν σημαντικά στον επιθετικό τομέα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν λύσεις στο επιθετικό τομέα, καθώς κόλλησαν στην καλή άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-11 υπέρ του ΠΑΟΚ ενώ και στην δεύτερη περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Οι ΜακΚόλουμ και Αργυρόπουλος δεν ήταν αρκετοί για τον Απόλλωνα που βρέθηκσε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα με 28-39.

Χαραλαμπίδης και Παπαδόπουλος συνέχισαν την καλή δουλειά στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να ακούγονται περισσότερο στο κλειστό. Αυτό όμως δεν πτόησε τους γηπεδούχους που κατάφεραν (χάρη και σε μία τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Δέδας) να επιστρέψουν στο… κόλπο της νίκης και να μειώσουν στους 2 πόντους (48-50), στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Μάλιστα στις αρχές της τελευταίας περιόδου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα με 51-50, αλλά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μην χάσει το προβάδισμα και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης όμως ήταν εξαιρετικός στον επιθετικό τομέα και οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να πάρει το προβάδισμα και κάποια διαφορά.

Ο ΜακΚόλουμ από την πλευρά του αποφάσισε στο τέλος να γύρει το ματς προς την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς με δικό του καλάθι και φάουλ ο Απόλλων κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 71-68 (η βολή ήταν άστοχη, αλλά υπήρξε επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι). Ο Νικολόπουλος ισοφάρισε σε 71-71 με δικό του τρίποντο (λάθος άμυνα από τους γηπεδούχους), ο ΜακΚόλουμ αστόχησε στην εκπνοή και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Απόλλων κατάφερε στο εξτρά πεντάλεπτο να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πάρει μία μικρή διαφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ που δύσκολα έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι. Έτσι η ομάδα της Πάτρας έφτασε στη μεγάλη νίκη με 87-83 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 6ης θέσης του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 28-39, 48-50, 71-71 (κ.α.), 87-83.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 18, Αργυρόπουλος 20 (4), Καπερώνης, Γκραντ 12 (1), Λιανός, Πέτροβιτς 18 (4), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 12 (1), Ζαφείρης, Τέρνερ 7, Κρόλο.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 8, Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 24 (1), Θεοδωράκος, Δέδας 13 (3), Μαργαρίτης 8, Παπαδόπουλος 15, Νικολόπουλος 9 (1), Καλλές 4, Χρυσικόπουλος, Αμπάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα