Απόλλων Πατρών - Καβάλα 80-79

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω!
Ο Απόλλων Πατρών έφτασε κοντά στην αυτοχειρία για ακόμα μια φορά, αφού, αν και έλεγχε πλήρως το παιχνίδι για 25 λεπτά, στη συνέχεια "εξαφανίστηκε" από το γήπεδο δίνοντας το δικαίωμα στην Καβάλα να διεκδικήσει τη νίκη. Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ "άγγιξε" το "διπλό", αλλά δύο εύστοχες βολές του Νίκου Αργυρόπουλου λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έδωσαν τη νίκη στους "μελανόλευκους" με 80-79.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ήταν ο παίκτης που επιφορτίστηκε με την ευθύνη του τελευταίου σουτ του

αγώνα, αλλά ο πολύπειρος γκαρντ αστόχησε με αποτέλεσμα το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήξει στην Πάτρα και να κρατήσει την Καβάλα δίχως νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πατρινοί μετά από ένα νωθρό πρώτο δίλεπτο επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ (10-8 στο 3'). Οι Αμερικανοί των νεοφώτιστων έκαναν καλά τη δουλειά τους και εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία των "μπλε" έδωσαν αέρα έξι πόντων (17-11) στην ομάδα τους τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Καβάλα προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά και να πλησιάσει σε απόσταση βολής, αλλά η πολύ καλή παρουσία των Γκραντ - Πέτροβιτς δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο, με τον Απόλλωνα Πατρών να διατηρεί με σχετική άνεση το προβάδισμα (25-18 στο 18').

Στη δεύτερη περίοδο, το πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας της ομάδας του Κρις Χουγκάζ έγινε ακόμα πιο έντονο με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να ανέβει ακόμα περισσότερο. Έτσι, στο 13ο λεπτό έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-20) μετά από εύστοχο τρίποντο του Λιανού.

Τα πολύ άσχημα ποσοστά της Καβάλας από την περιφέρεια, αλλά και το "βραχυκύκλωμα" του Γκράντι λειτουργούσαν υπέρ των Πατρινών, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να παραμείνουν μπροστά στο σκορ με διαφορές μεγαλύτερες των δέκα πόντων μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (41-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες της Καβάλας. Με μπροστάρη τον Γκαγκαλούδη και άξιο συμπαραστάτη του τον Γκράντι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν σμπαράλια την άμυνα των "μελανόλευκων" μετατρέποντας το παιχνίδι και πάλι σε… ντέρμπι. Το +12 (46-34) του 22ου λεπτού δεν άργησε να γίνει… -5 (50-55) στο 27ο λεπτό για τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος σε εκείνο το σημείο έδειχνε να πελαγοδρομεί.

Τελικά, οι Αμερικανοί του κατάφεραν να επαναφέρουν την τάξη -έστω και σε μικρό βαθμό- δίνοντας στην ομάδα τους και πάλι το προβάδισμα στο 30ο λεπτό (63-62).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ, με τους γηπεδούχους, όμως, να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εκεί, μπορεί ο Κόουλμαν να έδωσε το προβάδισμα στην Καβάλα (75-77) για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα, αλλά η απάντηση του Κλάιμπερ ήταν άμεση. Ο Αμερικανός φόργουορντ με εύστοχο τρίποντο έφερε και πάλι τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ (78-77) δίνοντας παράταση στην αγωνία.

Το δίποντο του Γκράντι λίγο πριν τη λήξη δεν έμεινε ούτε αυτό αναπάντητο αφού ο Αργυρόπουλος με 2/2 βολές "έγραψε" το 80-79, το οπ

Keywords
Τυχαία Θέματα