Άρης - Απόλλων Πατρών 68-64

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Άρης απέναντι στον Απόλλων Πατρών στην Θεσσαλονίκη με 68-64, πιάνοντάς τον στην έκτη θέση της βαθμολογίας (28β), με τους φιλοξενούμενους όμως να κρατούν την διαφορά του πρώτου αγώνα. Κορυφαίος του αγώνα ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με 20 πόντους και 4 τρίποντα. Για τους ηττημένους, εξαιρετικό παιχνίδι από τον ΜακΚόλουμ με 18 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ

καλά ποσοστά ευστοχίας από μακρινή απόσταση. Από την άλλη πλευρά ο Άρης προσπάθησε, με επιτυχία, να βρει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό (3/3). Οι "κίτρινοι" στηριζόμενοι στην καλή τους άμυνα, προσπάθησαν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να τρέξουν. Για όσο διάστημα το κατάφεραν ήταν μπροστά στο σκορ (17-16 πρώτο δεκάλεπτο).

Η τρομερή ευστοχία της ομάδας του Βετούλα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων (19-25) με ακόμα δύο τρίποντα. Ο Άρης προσπαθούσε να χτυπήσει μέσα στην ρακέτα με τον Σαρικόπουλο, μην μπορώντας όμως για ακόμα ένα παιχνίδι να βρει πολλές λύσεις επιθετικά μένοντας στους 29 πόντους στο ημίχρονο. Μπορεί το ποσοστό στα τρίποντα των φιλοξενουμένων να έπεφτε σιγά σιγά (7/16 από 7/10), συνέχισαν όμως να έχουν το προβάδισμα στο σκορ εκμεταλλευόμενοι την καλή τους άμυνα και τα πολλά λάθη του Άρη (10). Έτσι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 5 πόντους (29-34).

Στους 8 πόντους έφτασε η διαφορά (32-40) με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τους ΜακΚόλουμ και Κλάιμπερ να βρίσκονται σε εξαιρετική μέρα. Το τρίτο τρίποντο του Πέτροβιτς έκανε το σκορ 36-43 τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι "κίτρινοι" όμως επέστρεψαν, για ακόμα μία φορά, με τους Χανκ και Βεζένκοφ να φέρνουν το παιχνίδι στον πόντο (42-43). Ο ασταμάτητος όμως Πέτροβιτς με ακόμα ένα τρίποντο (4/5) έκανε το 42-46. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 48-48 με καλάθι του Τσιάρα.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Άρης πέρασε μπροστά μετά από πολύ ώρα με τρίποντο του κορυφαίου παίκτη του, Μοχάμεντ Πάσαλιτς (51-48). Οι γηπεδούχοι με ακόμα ένα τρίποντο προηγήθηκαν με 9 πόντους βάζοντας τις βάσεις για την νίκη τους κι ενώ ο Απόλλων συνέχιζε να είναι απελπιστικά άστοχος στα δίποντα (35%). Μάλιστα, η ομάδα του Νίκου Βετούλα πέτυχε τους πρώτους της πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο μετά από 5 ολόκληρα λεπτά με δύο βολές του Λιανού.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (62-61) στα τελευταία λεπτά, αφού οι Πατρινοί επέστρεψαν στον αγώνα εκμεταλλευόμενοι την πίεσή τους σε όλο το γήπεδο. O Άρης όμως πιο ψύχραιμος στο τέλος έφτασε σε μία ακόμα νίκη φτάνοντας τους 28 βαθμούς και πιάνοντας τον Απόλλων Πατρών στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητές: Φούφης - Μάνος -Τσόνος
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 29-34, 48-48, 68-64
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 20 (4), Χαντ 6, Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ 4, Τσιάρας 6, Ασημακόπουλος 6, Καραποστόλου 6, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 9, Βεργίνης 4, Μούρτος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 18 (2), Αργυρόπουλος 2, Γκραντ 8, Λιανός 7, Έρτσεγκ, Πέτροβιτς 14 (4), Κλάιμπερ 9 (3), Τέρνερ 2, Κρόλο 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα