Άρης - Κολοσσός 75-52

Ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο (το τρίτο) ήταν αρκετό για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Άρη στο παιχνίδι με τον Κολοσσό (75-52). Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου δυσκολεύτηκε σημαντικά για ένα ημίχρονο, αλλά ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο τρίτο δεκάλεπτο και έχοντας ως όπλο την άμυνά της μετέτρεψε το εύθραυστο +1 (30-29) του πρώτου μέρους σε +19 (55-36) στο 30ο λεπτό.

Οι "κίτρινοι" ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Σπύρο Μούρτο (7π. στο πρώτο δεκάλεπτο) κατάφεραν από νωρίς να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Η ποιότητα της περιφέρειας της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά, όμως, ήταν τέτοια που δεν άφησε τον Άρη να ξεφύγει στο σκορ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν άμεσα και με όπλο τα μακρινά σουτ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας βραχεία κεφαλή στο σκορ (13-14).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Άρης βελτιώθηκε σημαντικά και παίρνοντας σκορ από σχεδόν όλους τους παίκτες του κατάφερε να "χτίσει" μία μικρή διαφορά (27-22). Η φθορά των φάουλ, όμως, λειτούργησε ως αντίβαρο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν σταδιακά τους "θαλασσί" να "ροκανίζουν" τη διαφορά. Έτσι, σκοράροντας αρκετούς εύκολους πόντους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", ο Κολοσσός πήγε στα αποδυτήρια όντας σε απόσταση αναπνοής από τον Άρη (30-29).

Η επανάληψη ανήκε, όμως, εξ ολοκλήρου στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου βελτίωσαν σημαντικά την αμυντική τους συμπεριφορά, κάτι, που σε συνδυασμό με τη νευρικότητα που επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι, τους έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά το προβάδισμά τους.

Έτσι, η διαφορά έφτασε το +19 (55-36) για τον Άρη με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου μετατρέποντας την τελευταία περίοδο σε τυπική διαδικασία. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 75-52 που τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητές: Χριστοδούλου - Μάνος - Μητσόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 13-14, 30-29, 55-36, 75-52.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 14 (4), Χαντ 8 (2), Πελεκάνος 13, Βεζένκοφ 3 (1), Τσιάρας 1, Ασημακόπουλος 8 (2), Χαρίσης 6 (12ριμπ.), Μποχωρίδης Ν. 3 (1), Σαρικόπουλος, Μούρτος 11 (1), Βεργίνης 8 (2), Τσακαλέρης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 6 (1), Κουμπούρας 3 (1), Χάτεν 4, Καλαϊτζής 6 (1), Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 8, Ματσαμάς, Νάτζφεϊ 8 (1), Λάνγκφορντ 15 (1τρίπ., 9ριμπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα