Άτακτη υποχώρηση

Από την πρώτη στιγμή γράψαμε πως το αίτημα (απαίτηση) του προέδρου της ΕΣΚΑ, Δημήτρη Μπασούρη, να δίνουν οι διαιτητές του ΣΕΔΚΑ "χαράτσι" από τα παιχνίδια που παίζουν σε ανεξάρτητα τουρνουά (εκτός διοργανώσεων της Ένωσης), προκειμένου να μειωθεί το χρέος της ΕΣΚΑ προς αυτούς, στερείτο λογικού υπόβαθρου και (αν γίνονταν δεκτό) θα στερούσε από τους Αθηναίους διαιτητές στοιχεία της αξιοπρέπειάς τους.

Το αίτημα φυσικά και απορρίφθηκε (εδώ και καιρό), όμως έμενε να το δούμε και στην πράξη, ειδικά μετά την "αρνητική" (από πλευράς υποσχέσεων και προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος) εμφάνιση του προέδρου της ΕΣΚΑ στην πρώτη μηνιαία συγκέντρωση του ΣΕΔΚΑ.

Το πρωτάθλημα του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ) βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, ούτε το κόστος της διαιτησίας ανέβηκε, ούτε μερίδιο πήγε στα ταμεία της ΕΣΚΑ. Ήτοι, στην πράξη, ηττήθηκε ο κ. Μπασούρης, που βρήκε απέναντί του το σύνολο των Αθηναίων διαιτητών.

Από την άλλη αποτράπηκε και μια επικίνδυνη εξέλιξη, να ανεβεί το κόστος ανεξάρτητων πρωταθλημάτων, που είναι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού μπάσκετ. Όχι γιατί πρόκειται να προκύψει κάποιο ταλέντο από αυτά, αλλά γιατί συντηρούν την αγάπη και τη συμμετοχή του κόσμου στο άθλημά μας.

Φανταστείτε να σκέφτονταν η διοίκηση του ΣΕΔΚΑ όπως η διοίκηση της ΕΣΚΑ και να μετακυλούσαν το πρόβλημα στον κόσμο που απλά θέλει να παίξει μπάσκετ. Σε δύσκολες εποχές να ακρίβαινε η συμμετοχή των διαιτητών. Θα δημιουργούσε μεγάλη αναστάτωση, θα χαλούσε τα πρωταθλήματα.

Ευτυχώς οι διαιτητές αντέδρασαν σωστά κι ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση. Το ζητούμενο πλέον είναι να "υποχρεωθεί" η Ένωση να καλύψει μέρος των οφειλομένων προς τους διαιτητές, γιατί καλώς δεν επιβαρύνθηκαν τα μέλη του πρωταθλήματος του ΕΚΑ, κακώς συνεχίζουν οι διαιτητές να είναι "χορηγοί" της ΕΣΚΑ (και της κάθε ΕΣΚΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα