Θέμα διάθεσης και... αυτοπεποίθησης

Θα μπορούσε να ζητήσει ο Παναθηναϊκός καλύτερο… τεστ από αυτό της Καντού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Κατά πάσα πιθανότητα η απάντηση είναι πως όχι. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι κατάφερε να προβληματίσει πολύ τους "πράσινους" δείχνοντάς τους τι πρέπει να (μην) κάνουν στο επερχόμενο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ.

Τα προβλήματα που παρουσίασε το τριφύλλι στη

γενικότερη λειτουργία του σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τα σκαμπανεβάσματα στην ατομική, αλλά και ομαδική, απόδοση είναι στοιχεία που θα κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους το επόμενο διάστημα. Όντας, άλλωστε, μία εντελώς διαφορετική ομάδα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια του παρελθόντος να παίζει στον… αυτόματο στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Το μεγαλύτερο ζήτημα που προέκυψε χθες δεν ήταν άλλο από την άμυνα. Κυρίως την προσωπική, κάτι που τόνισε και ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν αρκετές δυσκολίες στο να περιορίσουν το isolation game που έπαιξε σε αρκετές φάσεις η ιταλική ομάδα, με τον Μπρουκς να είναι ο κύριος εκφραστής του με αποτέλεσμα να "πληγώνει" την "πράσινη" άμυνα.

Αφήνοντας πίσω, όμως, τα κακώς κείμενα της χθεσινής αναμέτρησης, αυτό που φαινόταν για ακόμα μία αναμέτρηση δια γυμνού οφθαλμού είναι η ικανότητα του Παναθηναϊκού να πάρει αυτό που θέλει σχεδόν σε κάθε κατοχή του. Ήτοι να στοχεύσει στις αδυναμίες του αντιπάλου του και να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που έχει ως ομάδα.

Στο παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, κόντρα στον Άρη ήταν η καλή περιφερειακή λειτουργία, ενώ χθες ήταν η "φθορά" των αντιπάλων με φάουλ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέποντας πως από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι φορτώθηκαν με φάουλ, φρόντισε να επιτείνει το πρόβλημα και "ακουμπώντας" διαρκώς τη μπάλα στο "ζωγραφιστό" να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Εξ ου και οι 39 βολές που σούταραν οι "πράσινοι".

Σε κάθε περίπτωση, το τεχνικό τιμ των Κυπελλούχων Ελλάδος θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει ενδελεχώς το τι (δεν) έγινε στην αναμέτρηση με την Καντού και να προετοιμάσει την ομάδα εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αν και κάποια από τα προβλήματα της χθεσινής βραδιάς δεν είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι των προπονητών του Παναθηναϊκού για να τα επιλύσουν.

Κι αυτό γιατί στοιχεία όπως η κακή ατομική άμυνα και η διστακτικότητα στην επίθεση, κυρίως από τους Κίτσεν και Πάνκο, είναι κάτι που οι ίδιοι οι παίκτες καλούνται να αφήσουν πίσω τους και να παρουσιαστούν "ποτισμένοι" με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη συνέχεια προκειμένου να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

Ο μεγάλος γρίφος, όμως, εν όψει της συνέχειας είναι η θέση του σέντερ. Ο "Σόφο" μοιάζει να παίζει μόνος του όντας ο μοναδικός σέντερ του Παναθηναïκού που συνεισφέρει στο σκοράρισμα, εν τη "απουσία" των Άρμστρονγκ και Λάσμε. Κι αν ο πρώτος δικαιολογείται λόγω του βραχύβιου της παρουσίας του στο τριφύλλι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Άρμστρονγκ, ο οποίος όσο περνά ο κα

Keywords
Τυχαία Θέματα