Μπάχαλο ΕΟΚ και ντετέκτιβ!

Διαβάσατε τις αλλαγές επί αλλαγών στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ στο ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Τρίγκα; Σταυρόλεξο! Που καλούνται να λύσουν σε πρώτη φάση διοικήσεις και προπονητές, οι οποίοι "κτίζουν" το ρόστερ για τη νέα περίοδο. Και στην διάρκεια των αγώνων… ληξίαρχοι και ντετέκτιβ. Για τον φόβο των Ιουδαίων. Η νέα εξίσωση... (μπάχαλο της ΕΟΚ) προβλέπει το "σύστημα 8+2+2". Και εξηγούμαστε...

Τι λέει

για παράδειγμα το άρθρο 4;

"Στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δικαίωμα συμμετοχής έχει ένας (1) αθλητής που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κοινοτικός). Στα Πρωταθλήματα Α2, Β’ και Γ' Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην δωδεκάδα δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1991 και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1993, με υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον των δύο (2) εκ των τεσσάρων (4) στους αγώνες. Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν "αντικανονική συμμετοχή αθλητή" με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ".

Καταρχήν στο παραπάνω κείμενο αναφέρονται οι γεννηθέντες το 1991 και το 1993, αλλά όχι το… 1992. Μάλλον, όσοι συμπληρώνουν τα 21 τους χρόνια θα πρέπει να αποκλείονται για ένα χρόνο και κατόπιν να ξαναγυρίσουν. Προφανώς, κάνουμε χιούμορ, αλλά την παραπάνω ερμηνεία αντιλαμβάνεται κανείς, που γνωρίζει ελάχιστα… ελληνικά.

Σύμφωνα τέλος πάντων με το άρθρο 4, σε μία ομάδα θα δηλώνονται 8 παίκτες, γεννηθέντες από το 1990 και μεγαλύτεροι, και 4 παίκτες από το 1991 και μικρότεροι… Στους αγώνες, οι προπονητές οφείλουν να δίνουν χρόνο συμμετοχής στους… δύο από τους τέσσερις! Αν ο προπονητής, ο γενικός αρχηγός, ο έφορος και εσχάτως ο… αθλητικός διευθυντής (βλέπε ΑΕΚ και Ντικούδης) ξεχαστούν τότε η ομάδα θα τιμωρηθεί. Λες και δεν έχουν άλλο λόγο για να αγχωθούν.

Αφήστε, που ο... έφορος καλείται να παρέμβει άθελά του σε τεχνικής φύσεως θέματα προς τον προπονητή, ο οποίος θα έχει στο μυαλό του τον άλφα σχεδιασμό, αλλά θα πρέπει να κάνει τον... βήτα για να μην καταστρατηγηθεί η διάταξη!

Αφήστε, που λογικά και ο κομισάριος και η γραμματεία (κυρίως), θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα στην διάρκεια των αγώνων, προκειμένου για την τήρηση της νέας τάξης πραγμάτων...

Keywords
Τυχαία Θέματα