Εύκολα θύματα!

Μπορεί να διανύουμε τον δεύτερο μήνα στον φετινό μαραθώνιο του ελληνικού πρωταθλήματος και σήμερα να ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική, αλλά οι αλλαγές προπονητών που έχουμε δει μέχρις στιγμής είναι ουκ ολίγες. Βλέπετε, η συγκεκριμένη ελληνική συνήθεια δεν καταλαβαίνει ούτε από κρίση, ούτε από χαμηλά μπάτζετ με ήδη πέντε προπονητές να έχουν δει την πόρτα της εξόδου και τη σχετική λίστα να αναμένεται να μεγαλώσει άμεσα, αφού το μέλλον του Μηνά Γκέκου στον πάγκο του Κολοσσού μόνο βέβαιο δεν είναι.

Ο… χορός άνοιξε μόλις τη 2η αγωνιστική με την αποπομπή του Βαγγέλη Αλεξανδρή από τον πάγκο του

Άρη. Ο "τίγρης" "πλήρωσε το μάρμαρο" του ταπεινωτικού αποκλεισμού στο Κύπελλο Ελλάδος από τη Νέα Κηφισιά και τις δύο συνεχόμενες ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει το Αλεξάνδρειο μετά την ήττα από το Ρέθυμνο με 68-50. Η σκυτάλη του "κιτρινόμαυρου" πάγκου δόθηκε στον Βαγγέλη Αγγέλου.

Σειρά πήρε ο Κρις Χουγκάζ, ο οποίος δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης με τους "Αργοναύτες" στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που οδήγησε τη διοίκηση των "μπλε" στην αποδέσμευσή του. Αντικαταστάτης του ήταν ο Δημήτρης Γαλάνης.

Μία βδομάδα αργότερα (την 5η αγωνιστική), ο Δημήτρης Παπανικολάου προστέθηκε κι αυτός με τη σειρά του στη λίστα των προπονητών που αποχώρησαν από τους πάγκους της Α1, καθώς μετά το τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (101-49) ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον πάγκο του Ηλυσιακού, κι ενώ η ομάδα των Ιλισίων μετρούσε ρεκόρ 1-4 στο πρωτάθλημα. Στον πάγκο της ομάδας κάθισε για ένα παιχνίδι (με τον Πανελευσινιακό) ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, πριν δοθεί το χρίσμα στον Γιώργο Ζευγώλη.

Την 6η αγωνιστική το… σερί συνεχίστηκε με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να είναι αυτός που είδε τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο να λήγει πρόωρα. Ο έμπειρος τεχνικός, παρά το γεγονός πως διατηρούσε τους "κυανέρυθρους" στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (ρεκόρ 5-1), αποχώρησε από την "Πλατεία", με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον διαδέχεται.

Τελευταίος (προς το παρόν) είναι ο Δημήτρης Γαλάνης. Ο πρώην, πλέον, προπονητής της Καβάλας πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της μακεδονικής ομάδας για τρεις αγωνιστικές, χωρίς, όμως, να κατακτήσει κάποιο ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι, η νέα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των "μπλε" δεν άργησε να γίνει, με τον Άγγελο Κορωνιό να αποτελεί τον… τρίτο προπονητή της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα.

Η παραπάνω λίστα αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα, καθώς εντός των επόμενων ημερών παρελθόν από τον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου θα αποτελέσει ο Μηνάς Γκέκος, με τη διοίκηση των "θαλασσί" να αναζητά, ήδη, τον διάδοχό του.

Κι είμαστε ακόμα στα πρώτα μέτρα του φετινού μαραθωνίου…

Keywords
Τυχαία Θέματα