Ραμέλ Κάρι στο Basketblog.gr: «Άλλο ματς στη Θεσσαλονίκη»!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 83-77 κι έκανε το 2-0 στη σειρά με τον ΠΑΟΚ. Οι «Πράσινοι» για άλλη μία φορά προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και με διψήφια διαφορά, όμως η αντίδρασή τους στο δεύτερο ημίχρονο ήταν υποδειγματική, μην αφήνοντας προοδευτικά κανένα περιθώριο στον «Δικέφαλο του Βορρά». Πλέον, σε μία δύσκολη αποστολή στην Πυλαία, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη

θα διεκδικήσει την τρίτη νίκη που θα την οδηγήσει στους τελικούς της BasketLeague ΟΠΑΠ, ασφαλώς υποχρεωμένη να αλλάξει εικόνα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της. Ο Ραμέλ Κάρι μιλάει στο basketblog.gr για τα δύο πρώτα ματς στα οποία η ομάδα του δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, επισημαίνοντας τον άμεσο προσανατολισμό της σε ένα διαφορετικό παιχνίδι, όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος αυτό της Θεσσαλονίκης, καθώς και το τι πρέπει να διορθώσουν αυτός και οι συμπαίκτες του μέχρι τότε. Ταυτόχρονα, δεν έφερε αντίρρηση, ούτε δυσανασχέτησε στο να μας απαντήσει για το «κακό φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, ειδικότερα όσον αφορά τον τομέα του σκοραρίσματος.

Ραμέλ, κερδίσατε και κάνατε το 2-0 στη σειρά, όμως για άλλη μία φορά το παιχνίδι ήταν δύσκολο για εσάς.

Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά δόξα τω Θεώ τελικά κερδίσαμε. Καταφέραμε να κάνουμε το 2-0 και πλέον επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Η απόδοσή σας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχε μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Τι πιστεύεις ότι έχει φταίξει σε αυτό;

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς ευθύνεται για τη διαφορά αυτήν που παρουσιάζουμε στην απόδοσή μας. Σίγουρα αποτελεί πρόβλημα το γεγονός πως έτσι παρουσιαζόμαστε σε ολόκληρη τη σεζόν, λιγότερο δυνατοί στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερο στο δεύτερο. Δεν ξέρω, προφανώς αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω.

Ένας λόγος που έχετε παρουσιάσει αυτό το πρόσωπο στα δύο αυτά ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μήπως ενδεχόμενη κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε φέτος, ειδικά στην Ευρωλίγκα;

Δεν νομίζω, απλώς αυτό είναι συνήθως το παιχνίδι μας από την αρχή της σεζόν, έχοντας καλύτερα δεύτερα ημίχρονα απ’ ότι πρώτα.

Αναρωτιέμαι για ενδεχόμενη κούραση, διότι στην άμυνά σας για άλλη μία φορά δεν φανήκατε να διαθέτετε ιδιαίτερη ενέργεια και αυτοσυγκέντρωση, όπως είχατε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αυτό είναι κάτι που ισχύει, απλώς στο μπάσκετ δεν μπορείς να έχεις πάντα δύο πολύ καλά ημίχρονα, πρέπει να επιλέξεις. Εμείς προτιμούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.

Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να θέσω ένα προσωπικό ερώτημα. Τον τελευταίο καιρό, και ειδικότερα στα τελευταία δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, έχεις σταθεί αρκετά άτυχος στην απόδοσή σου. Μιλώντας ειλικρινά, πώς το εξηγείς αυτό για τον εαυτό σου;

Κοίταξε, μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό και γι’ αυτό το λόγο τον τελευταίο καιρό δεν είμαι τόσο καλός, ειδικά στα σουτ μου που σε γενικές γραμμές είναι άστοχα. Το καλό στοιχείο που προκύπτει από εδώ, βέβαια, είναι ότι η ομάδα συνεχίζει να με ενθαρρύνει να παίρνω τα σουτ πάνω μου. Συνεπώς, ελπίζω πως την επόμενη φορά θα είμαι καλύτερος και πιο εύστοχος.

Πλέον έχετε ένα τρίτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να διορθώσετε μέχρι τότε;

Σίγουρα οφείλουμε να φροντίσουμε να έχουμε ένα καλύτερο πρώτο ημίχρονο, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι θα είναι ένα διαφορετικό και πολύ πιο σκληρό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολύ κόσμο στο πλευρό του. Βέβαια, μπορούμε να επιδιώξουμε κι ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να έχουμε μία βελτιωμένη γενική απόδοση και να πάρουμε την τρίτη νίκη που χρειαζόμαστε.

Keywords
Τυχαία Θέματα