"Μας βοήθησαν πολύ οι προπονητές μας"

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα συνεχίζεται καθώς οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν σε σειρά best of five τη Μπαρτσελόνα με φόντο… το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα κυνηγήσει την έκπληξη απέναντι στους "μπλαουγκράνα" θέλοντας να συνεχίσει την σταθερά ανοδική της πορεία και να καταδείξει πως έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Ο Μάικ Μπράμος μίλησε στο basketblog.gr

για την επικείμενη μονομαχία με τη Μπαρτσελόνα, αλλά έκανε και ένα μικρό… flashback ενθυμούμενος τις πρώτες του ημέρες στο τριφύλλι, το "ξέσπασμά" του στο Καντού, ενώ αναφέρθηκε και στα κέρδη που έχει αποκομίσει τους τελευταίους μήνες από την παρουσία του στο ρόστερ των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης.

Αναλυτικά:

- Στην αρχή της σεζόν έδειχνες να δυσκολεύεσαι. Ένα βράδυ, όμως, στο Καντού όλα άλλαξαν. Τι άλλαξε από εκείνο το βράδυ;
"Κέρδισα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι και μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ, όπως συμβαίνει στους περισσότερους. Όπως είπα και πριν, κέρδισα περισσότερο σε θέμα ψυχολογίας εκείνο το βράδυ. Αλλά δουλεύουμε καθημερινά με όλα τα παιδιά και βελτιωνόμαστε. Οι περισσότεροι έχουν πολλές εμπειρίες, οπότε βοηθούν εμάς που είμαστε πιο άπειροι. Απλά εκείνο το βράδυ όλα ήρθαν… κι έδεσαν".

- Πιστεύεις ότι ήταν γραφτό να κάνεις αυτό το "ξέσπασμα", αλλά έτυχε να γίνει στον αγώνα με την Καντού;
"Είμαι χαρούμενος που έγινε σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς. Έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου".

- Τι άλλαξε στον τρόπο παιχνιδιού σου αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό;
"Πιστεύω πως άλλαξε περισσότερο στον πνευματικό τομέα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που προσθέτουμε στο παιχνίδι μας πριν από κάθε αγώνα, πολλές λεπτομέρειες. "Τρέχουμε" τα plays μας, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι κέρδισα πιο πολύ στο να "διαβάζω" το παιχνίδι. Έπρεπε να σκέφτομαι περισσότερο απ ότι τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιζα στην Ισπανία ή στο Περιστέρι".

- Η προηγούμενη παρουσία σου στο ελληνικό πρωτάθλημα σε βοήθησε καθόλου στην προσαρμογή σου; Στο να καταλάβεις καλύτερα το τι πρέπει να κάνεις και το πώς παίζεται το μπάσκετ στην Ελλάδα;
"Η συγκεκριμένη σεζόν (σ.σ.: στο Περιστέρι), αλλά και η παρουσία μου τα τελευταία δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα με βοήθησαν πολύ. Ειδικά σε σχέση με όταν ήρθα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Περιστερίου. Οπότε πιστεύω πως το Περιστέρι με βοήθησε στο να γνωρίσω το ελληνικό μπάσκετ και τον τρόπο παιχνιδιού εδώ και στη συνέχεια η Εθνική ομάδα με βοήθησε στο να ανέβω επίπεδο".

- Πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού;
"Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά όταν προέρχεσαι από την Γκραν Κανάρια, όπως εγώ, όπου το στυλ παιχνιδιού είναι πολύ πιο γρήγορο με run n gun επιθέσεις και πολύ τρέξιμο. Δεν υπάρχει τόσο πολύ τακτική. Πιστεύω, όμως, πως πλέον έχω προσαρμοστεί πλήρως και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα περισσότερο, αλλά και να γίνω καλύτερος παίκτης".

- Τι ήταν πιο δύσκολο; Να προσαρμοστείς από το κολεγιακό πρωτάθλημα στο ελληνικό όταν ήρθες στο Περιστέρι ή η αλλαγή από τη Γκραν Κανάρια στον Παναθηναϊκό;
"Ήταν διαφορετικά. Το μπάσκετ στο NCAA δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό. Όλα είναι διαφορετικά, οι κανόνες, τα πάντα. Όταν ήρθα από την Γκραν Κανάρια στον Παναθηναϊκό ήταν περισσότερο ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και, όπως είπα νωρίτερα, το να καταλάβω καλύτερα τις λεπτομέρειες. Να γίνω καλύτερος στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θα έλεγα πως και τα δύο είναι εξίσου δύσκολα, αλλά για διαφορετικούς λόγους".

- Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι καλύτερη από αυτή που περίμενες όταν υπέγραφες συμβόλαιο πέρσι το καλοκαίρι;
"Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα τι να περιμένω. Η ομάδα ήταν καινούργια. Όντας από τους νεαρότερους παίκτες της ομάδας, στόχος μου ήταν να βγάζω ενέργεια στο παρκέ και να βοηθάω παίζοντας καλή άμυνα. Από την αρχή της σεζόν είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα".

- Φοβήθηκες καθόλου τις συγκρίσεις που θα γίνονταν με την περσινή ομάδα;
"Όχι! Οι προπονητές μας έκαναν εξαιρετική δουλειά στην αρχή της σεζόν διώχνοντας το άγχος από πάνω μας. Μας έλεγαν να μην αγχωνόμαστε και να μην σκεφτόμαστε τις συγκρίσεις, αλλά να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα και να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Σίγουρα σκεφτόμαστε ποιοι παίκτες βρίσκονταν εδώ και τι έκαναν, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να "μπλοκάρουμε" αυτές τις σκέψεις και να δημιουργήσουμε το δικό μας μονοπάτι".

- Καθ όλη τη διάρκεια του μίνι μαραθωνίου στο Top 16, υπήρχαν στιγμές που πιστεύατε ότι δεν θα πάρετε την πρόκριση ή όταν ήρθαν τα κρίσιμα παιχνίδια ήσασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε; Τι σας έδωσε ώθηση να πάρετε μεγάλες νίκες, όπως αυτές σε Κάουνας, Μαδρίτη, αλλά και εντός έδρας με την Αναντολού Εφές;
"Κερδίσαμε όλα τα "μεγάλα" παιχνίδια. Το πρώτο ήταν αυτό στην έδρα της Ζαλγκίρις και μετά το εντός έδρας με την Αναντολού Εφές. Γενικά πιστεύω πως τα παιχνίδια που ανέφερες είναι τα πιο χαρακτηριστικά. Κερδίζαμε το ένα μετά το άλλο στη σειρά και βλέπαμε ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Θεωρώ πως αυτά τα τρία παιχνίδια ήταν τα πιο κρίσιμα στο Top 16 γιατί τα κερδίσαμε όταν το ρεκόρ μας ήταν κοντά σε αυτό της Ουνικάχα Μάλαγα".

- Πέρα από την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, τι άλλο κέρδισες από τα δεκατέσσερα παιχνίδια του Top 16;
"Βασικά είναι μία πολύ σημαντική εμπειρία γιατί παίξαμε πολλά μεγάλα παιχνίδια. Κέρδισα πολλές εμπειρίες από τις δύσκολες έδρες στις οποίες αγωνιστήκαμε και τα κρίσιμα παιχνίδια. Ίσως αυτό είναι το κέρδος, ότι απέκτησα εμπειρίες και εκτέθηκα σε καταστάσεις, τις οποίες δεν είχα αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν".

- Πως βλέπεις τη σειρά των πλέι οφ κόντρα στη Μπαρτσελόνα;
"Απέδειξαν καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του Top 16, ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, γιατί έχουν και το καλύτερο ρεκόρ φέτος στην Ευρωλίγκα. Θα δουλέψουμε αυτές τις ημέρες και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλά και πως μπορούμε να σταματήσουμε τα δυνατά τους σημεία. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι σειρά πέντε αγώνων και αν τα κοιτάξεις όλα μαζί, τότε θα έχεις πρόβλημα. Θα πάμε παιχνίδι - παιχνίδι. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε μπροστά μας αυτή την πρόκληση".

- Έχεις σκεφτεί το match up με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο;
"Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Τον έχω αντιμετωπίσει τέσσερις φορές την περασμένη διετία, οπότε ξέρω κάποια πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού του. Δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις, αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να τον περιορίσεις στην αρχή του αγώνα προκειμένου να μην βρει ρυθμό. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον αντιμετωπίσουμε".

- Καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν αναλαμβάνεις τους καλύτερους σκόρερ της αντίπαλης ομάδας. Πιστεύεις ότι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι η πιο δύσκολη αποστολή σου μέχρις στιγμής;
"Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες στην Ευρώπη, αλλά ο Ναβάρο έχει γράψει την δική του ιστορία. Όλοι ξέρουν πόσο καλός είναι. Θα είναι δύσκολο. Έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στα παιχνίδια που ακολουθούν. Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για μένα γιατί αμυνόμαστε ομαδικά. Αν μου ανατεθεί να τον μαρκάρω, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να τα καταφέρω".

Keywords
Τυχαία Θέματα