Πανιώνιος - Απόλλων 80-78

Έχοντας τον Νίκο Παππά σε εξαιρετική ημέρα, ο Πανιώνιος κατάφερε να επικρατήσει του Απόλλωνα Πατρών με 80-78 και να αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην κατάκτηση της 3ης θέσης της βαθμολογίας, μετά και την ήττα του ΠΑΟΚ από την Ελευσίνα. Ο Έλληνας γκαρντ σταμάτησε στους 33 πόντους και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ενώ στο τέλος πήρε το παιχνίδι πάνω του.

Η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε δυναμικά μέσα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και κατάφερε

να πάρει το προβάδισμα απέναντι στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να παίξει καλή άμυνα, με τον ΜακΚόλουμ να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα Πατρών να προηγείται με 21-16, ενώ στη συνέχεια η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντέδρασε. Ο Νίκος Παππάς ανέβασε την απόδοσή του και έτσι το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα και έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 35-32, υπέρ των γηπεδούχων.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει μία διαφορά. Πανιώνιος και Απόλλων συνέχισαν πόντο - πόντο στο τρίτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να μένουν κοντά στους γηπεδούχους και το παιχνίδι να έχει πάρει χαρακτήρα ντέρμπι. Η περίοδος, ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να προηγείται με 57-56, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος πήρε αρχικά μία διαφορά πέντε πόντων (61-56). Οι φιλοξενούμενοι όμως, αντέδρασαν και πάλι και κατάφεραν να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους, λίγο πριν το τέλος κατάφεραν να περάσουν και μπροστά στο σκορ. Ο Νίκος Παππάς όμως το πήρε… προσωπικά και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 80-78.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-32, 57-56, 80-78.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν, Αθηναίου 7 (2), Κις, Μίλμπουρν 9 (1), Αθανασούλας 5, Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 11 (2), Καββαδάς, Παππάς 33 (2), Αγραβάνης 1, Μπούκερ 11.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 22, Αργυρόπουλος 12, Καπερώνης, Γκραντ 12 (1), Θανόπουλος, Πέτροβιτς 6 (1), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 17 (5), Ζαφείρης 3 (1), Τέρνερ 6, Κρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα