Μαζεμένες... "βόμβες"

Η 10η αγωνιστική ήταν αν μη τι άλλο ό,τι καλύτερο έχουμε δει στον όμιλο Νότου μέχρις στιγμής. Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, οι πανηγυρισμοί των θριαμβευτών του Ψυχικού, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Δημήτρη Κατιάκου, αλλά και η διάρκεια που δείχνουν στην απόδοσή τους οι Αετός, Χολαργός και Πανερυθραϊκός έχουν μετατρέψει το φετινό πρωτάθλημα σε ένα εκ των κορυφαίων των τελευταίων ετών. Και όχι άδικα…

Εντυπωσιακός Κατιάκος, μεγάλο "διπλό"

Το μεγάλο

παιχνίδι που έψαχνε εδώ και καιρό ο Δημήτρης Κατιάκος ήρθε στο καταλληλότερο χρονικά σημείο. Ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Γιάννη Γιαννούλη και "φορτώνοντας" το καλάθι του Δούκα με 36 πόντους (!) έδωσε στον Έσπερο ΑΟΠΑ μία εκτός έδρας νίκη - "χρυσάφι". Οι Πατρινοί έβαλαν, έτσι, τέλος στην κατρακύλα των τελευταίων αγωνιστικών, αλλά κυρίως είδαν τον καλύτερο παίκτη τους να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση σε ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα "τελικού".

Ποιο ντέρμπι;

Η ήττα στα σημεία από την ΑΕΚ φαίνεται πως… θύμωσε τους παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου, οι οποίοι μια εβδομάδα αργότερα έδωσαν μία εντυπωσιακή παράσταση. Οι "κυανέρυθροι" συνέτριψαν εντός έδρας τη Χαλκίδα με 82-58 μετατρέποντας ένα δύσκολο παιχνίδι σε… παράσταση για ένα ρόλο. Οι Χαλκιδαίοι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των γηπεδούχων, με το +24 να έρχεται φυσιολογικά.

Κερδίσει λόγω… recruiting

Ο συγκεκριμένος αμερικανισμός ("recruiting") μπορεί να μην είναι συνηθισμένος στις "μικρές" κατηγορίες, αλλά αυτό που έχει καταφέρει φέτος ο Πανερυθραϊκός οφείλεται εν πολλοίς στο… "μάτι" του Δημήτρη Χουχουλή. Ο έμπειρος προπονητής ελλείψει μεγάλου μπάτζετ ανέλαβε να "χτενίσει" την αγορά προκειμένου να βρει… λαβράκια. Και τα κατάφερε! Οι "κόκκινοι" έχουν κάθε Κυριακή διαφορετικό πρωταγωνιστή, με τον Γιώργο Γεωργίου να είναι αυτός που είχε… σειρά. Ο 23χρονος φόργουορντ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και έχοντας 6π. και 13ριμπ. αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που ο Πανερυθραϊκός κέρδισε τη Νήαρ Ηστ (89-80).

Πρωτόγνωρες στιγμές

Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ αποτελούσε την είδηση… της εβδομάδας στο Ψυχικό καθώς οι "κυανοκίτρινοι" περίμεναν πως και πως την "μονομαχία" με την "Ένωση". Ήταν, άλλωστε, "μία όμορφη πρόκληση", όπως δήλωσε μεσούσης της περασμένης εβδομάδας ο κόουτς Γιώργος Ρεμεντέλας. Η "όμορφη πρόκληση", όμως, εξελίχθηκε σε κάτι πολύ… σπουδαιότερο αφού η ομάδα των βορείων προαστίων πανηγύρισε τη νίκη με 88-87 (76-76κ.α.) και μαζί την άνοδό της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επιβεβαίωσε τον… αντίπαλο

Την περασμένη εβδομάδα ο προπονητής του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε τον Χολαργό ως την "πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος". Δεν ξέρουμε αν είναι όντως η πιο φορμαρισμένη, αλλά τον τελευταίο μήνα το σύνολο του Σάββα Συμεωνίδη δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κατακτώντας το ένα ροζ φύλλο μετά το άλλο.

Η διαφορά ασφαλείας που έχει πάρει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού αποτελεί σημαντική… παρακαταθήκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που δίνει το δικαίωμα στον έμπειρο προπονητή και τους παίκτες του να κάνουν… χαρούμενες γιορτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα