Ντάνστον στο Basketblog.gr: «Καλύτερος στο δεύτερο ματς ο Πανιώνιος»!

Ο Ολυμπιακός, με χαρακτηριστική άνεση, κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο με 78-43. Οι «Ερυθρόλευκοι» δεν χρειάστηκε να βρεθούν στην καλύτερη μέρα τους προκειμένου να «κάμψουν» την αντίσταση των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι αντιθέτως έκαναν ένα από τα χειρότερα ματς της ιστορίας τους. Πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται στο δεύτερο ματς και στο 2-0 που οφείλουν να κάνουν, ώστε να πάνε στο τρίτο ματς της Ν. Σμύρνης με λιγότερο άγχος. Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε στο basketblog.gr

για την εύκολη αυτήν επικράτηση, τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο. Κάνει ιδιαίτερη μνεία στο συμπαίκτη του κι έναν από τους πιο «μεταμορφωμένους» παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ τον τελευταίο καιρό, Μάρντι Κόλινς, ενώ επισημαίνει το πόσο διαφορετικός θα εμφανιστεί ο Πανιώνιος στο δεύτερο παιχνίδι, προειδοποιώντας άπαντες να είναι έτοιμοι για την αντίδραση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μπράιαντ, μία εξαιρετική νίκη σήμερα (σ.σ. χθες) με 35 πόντους διαφορά. Έχω την εντύπωση ότι ήταν, όντως, μία άνετη επικράτηση για εσάς απόψε.

Σίγουρα. Παίξαμε καλά και καταφέραμε να πάρουμε μία εύκολη νίκη απόψε. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε έναν καλύτερο Πανιώνιο την Πέμπτη και πως δεν πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά.

Ο Πανιώνιος σκόραρε μόλις 43 πόντους, με τους 14 να προέρχονται από τον ΜακΚόλουμ. Όμως, αν δούμε καλύτερα τα στατιστικά και τη γενικότερη εικόνα του αγώνα, φαίνεται πως αμυνθήκατε εναντίον του πολύ καλά.

Όντως, είχαμε επικεντρωθεί σε αυτόν τον παίκτη και σήμερα (σ.σ. χθες) καταφέραμε μία καλή ομαδική άμυνα απέναντί του. Θέλαμε να καταστήσουμε σίγουρο ότι θα τον βγάζαμε «εκτός παιχνιδιού». Ήταν σαφώς δύσκολο, αλλά τελικά κάναμε καλή δουλειά πάνω του.

Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν μία καλή ευκαιρία για κάποιους βασικούς σας παίκτες που έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους υπόλοιπους να ξεκουραστούν;

Βέβαια, το να μπορούν να ξεκουραστούν οι παίκτες μας αυτοί είναι κάτι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τώρα, αλλά και για τους πιθανούς τελικούς εναντίον του Παναθηναϊκού. Πρέπει όλοι να βρίσκονται σε φόρμα, στο δρόμο μας για το πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Μάρντι Κόλινς (16 πόντοι). Σε σχέση με τον πρώτο του καιρό εδώ έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και είναι σήμερα ο πλέον καταχειροκροτούμενος παίκτης από το κοινό. Πώς εξηγείς όλη αυτήν την αλλαγή;

Είναι πράγματι εκπληκτική αυτή η «μετάλλαξη» του Μάρντι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι νιώθει πλέον πιο άνετα μέσα στην ομάδα και γι’ αυτό μπορεί και «εκφράζεται» πιο εύκολα μέσα στο παρκέ.

Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν τους X-Factors σας εν όψει την επόμενων ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και πιθανώς με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, όπως ο Κόλινς ή ο Παπαπέτρου;

Ναι. Εκτός από τον Μάρντι, και ο Ιωάννης μπορεί να βοηθήσει ερχόμενος από τον πάγκο, δίνοντάς μας ειδικά πολλή ενέργεια στην άμυνά μας, ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας σε αυτό το κομμάτι.

Τώρα πια το πρώτο ματς είναι παρελθόν και το δεύτερο έρχεται σε λίγες ώρες. Σίγουρα θα θέλετε να κερδίσετε όμως, όπως ανέφερες, θα βρείτε απέναντί σας έναν καλύτερο Πανιώνιο. Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε μία ανάλογη επικράτηση την Πέμπτη; Υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθώσετε;

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα (σ.σ. χθες). Εκεί που πρέπει να δείξουμε παραπάνω προσοχή είναι στο να δείξουμε περισσότερη ένταση στην άμυνά μας και να μαζέψουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, καθώς οι 11 παραπάνω κατοχές που είχε ο Πανιώνιος (8 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ, 3 λιγότερα λάθη) είναι πολλές. Δεν πρέπει να τους κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά και αυτό θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα