Ο «μπόμπερ» Γιώργος Διαμαντόπουλος στο basketblog.gr

Στο άκουσμα της μεταγραφής του Γιώργου Διαμαντόπουλου στην Δόξα Λευκάδας την περασμένη σεζόν και στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, οι περισσότεροι σάστισαν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν το εύρος της επιτυχίας των ανθρώπων της Δόξας καθώς η απόκτηση του 34χρονου άσου αποτελούσε όχι μόνο την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας τους, αλλά και μια από τις σπουδαιότερες στην ιστορία του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Ο 34χρονος Γιώργος Διαμαντόπουλος, έχοντας μια λαμπρή καριέρα με σταθμούς όπως ο Ολυμπιακός,

ο Πανιώνιος, το Μαρούσι, ο Παπάγου, ο Κολοσσός Ρόδου, με συμμετοχές στο Ιταλικό, Ισπανικό, Κυπριακό και Ελβετικό πρωτάθλημα είχε συμφωνήσει με την Δόξα όταν αυτή αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Α2, πριν υποβιβαστεί στην Β΄Εθνική.

Στην περσινή σεζόν, μαζί με τους πολύπειρους Βαγγέλη Σκλάβο, Γιάννη Κυριακόπουλου και υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Ζαφειρούδη κατάφεραν με σχετική άνεση να επαναφέρουν την Δόξα στην Α2, ενώ πλέον κάνουν όνειρα για ακόμα ψηλότερα. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος μίλησε στο basketblog.gr εξηγώντας τους λόγους που διάλεξε την ομάδα της Λευκάδας, την εμπειρία του από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και αποκάλυψε το όνειρο του να βρεθεί με την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ.

Αρχικά τον ρωτήσαμε πως και διάλεξε την ομάδα της Λευκάδας και πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση του: «Η αλήθεια ήταν πως ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά το πλάνο που μου παρουσίασαν και το κίνητρο που μου έδωσαν έγειρε την πλάστιγγα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς φάνηκε πως στόχευαν ψηλά. Στην πρώτη μας επαφή είχαν έρθει στην Αθήνα και μου άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων, αν και αρχικά είχα ως πρώτο στόχο στο να αγωνιστώ στο εξωτερικό, όπου είχα περάσει και τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου»

Με την παρουσία του η Δόξα Λευκάδας κατάφερε να επιστρέψει στην A2 με την ερώτηση μας να στρέφεται για το αν αισθάνεται δικαιωμένος: «Με βάση το αποτέλεσμα νιώθω δικαιωμένος καθώς πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο να φέρουμε την ομάδα στην Α2. Ωστόσο δεν ήταν τόσο εύκολη η πορεία όσο ακούγεται, καθώς στην ομάδα βρεθήκαμε παίκτες που δεν είχαμε τις εμπειρίες από μια εντελώς διαφορετική κατηγορία, όπου το μπάσκετ και η δομή των παικτών και κυρίως η σωματική είναι διαφορετική από αυτά που είχαμε συνηθίσει, ενώ το παιχνίδι στηρίζεται περισσότερο στην δύναμη παρά στην τεχνική. Έτσι, στα πρώτα παιχνίδια είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα μέχρι να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας, με την ποιότητα μας ως παίκτες και ως ομάδα να κάνει την διαφορά» για να συνεχίσει τονίζοντας μας σε που κρίθηκε η άνοδος: «Θεωρώ ότι στο παιχνίδι με την Λιβαδειά κρίθηκαν όλα όπου είχαμε 13 συνεχόμενες νίκες, και είμαι σίγουρος ότι θα πετυχαίναμε όσες νίκες χρειαζόταν ως το τέλος για να ανεβάσουμε την ομάδα».

Η επόμενη μας ερώτηση αφορούσε τι γεύση του άφησε η Β' Εθνική με τον ίδιο να τονίζει καθώς δεν είχε αγωνιστεί ποτέ σε αυτή την κατηγορία (όπως και στην Α2): «Ήταν μια ακόμα εμπειρία, μια περίεργη αλλά και συνάμα δύσκολη εμπειρία. Ταξιδέψαμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε περίεργα γήπεδα και εγκαταστάσεις, με παρκέ στα οποία δεν είχαμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε. Σκεφτείτε ότι υπήρχαν γήπεδα που αλλού πήγαινε η μπάλα από ότι την υπολόγιζες όταν την έβαζες στο πάρκε».

Για το αν αποτελεί για τον ίδιο δέλεαρ η συμμετοχή του στην Α2 καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Δόξα: «Σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί δέλεαρ αλλά είναι κάτι καινούργιο, υπολογίζοντας ότι έχω συμβόλαιο με την ομάδα το οποίο σκοπεύω να τιμήσω, και ο μόνος λόγος που θα μπορούσα να φύγω θα ήταν στο να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Την γνωρίζω και την παρακολουθώ την κατηγορία και πιστεύω ακράδαντα στο πλάνο του προπονητή μας αλλά και της διοίκησης που θέλει να φέρει την Δόξα στην Α1».

Για το πως βλέπει τις ως τώρα μεταγραφικές κινήσεις της Δόξας: «Δεν έχω γνώμη καθώς δεν τους γνωρίζω αρκετά καλά ώστε να σχολιάσω. Ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει πολύ καλά στοιχεία αλλά δεν θα είναι εύκολο να προσαρμοστεί και θα πρέπει να τον δούμε. Από ότι έχουμε δει δείχνει καλός στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Α2 είναι δύσκολη κατηγορία. Πάντως έχω την πεποίθηση, και από την στιγμή που ο Γιώργος Ζαφειρούδης γνωρίζει την κατηγορία ότι η Δόξα έχει πλάνο και πρόγραμμα και όλοι επιθυμούμε να φέρουμε την ομάδα στο να ζήσει ιστορικές στιγμές».

Για την άποψη του για την Α2: «Έχω την καλύτερη άποψη και θεωρώ πως αποτελεί το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Είναι ανταγωνιστικό και έχει φοβερά παιχνίδια και συγκινήσεις και σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή από ότι έχει. Χάρη στον Βαγγέλη Σκλάβο, τον οποία είχα την τιμή να έχω συμπαίκτη, έχω πλήρη άποψη για την κατηγορία, και θεωρώ ότι είναι πιο ενδιαφέρον από την Α1. Την σεζόν που μας έρχεται, και δεδομένου ότι δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί όπως ήταν πέρυσι η ΑΕΚ, μια ομάδα με σωστή δομή και προγραμματισμό μπορεί να κάνει το άλμα προς τα πάνω. Όπως πάντα θα είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα για τις ομάδες που θα ανέβουν αλλά και για αυτές που θα υποβιβαστούν. Είναι ένα πρωτάθλημα που παίζει ρόλο πως θα ξεκινήσουν οι ομάδες, ενώ θέλει υπομονή και εγώ θέλω να βιώσω την πορεία με την Δόξα προς την Α1».

Για το αν θέλει να αγωνιστεί εκ νέου στην Α1: «Με δεδομένο ότι έχω μπροστά μου περίπου 4 χρόνια μπάσκετ και ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση θέλω να αγωνιστώ στην Α1 και γιατί όχι με την Δόξα. Κάνω καλή ζωή, δεν ξενυχτάω και είμαι έτοιμος να προσφέρω».

Για τις διαφορές που συνάντησε στο εξωτερικό και για την Ελληνική Α1: «Είναι τεράστιες η διαφορές στον τομέα της οργάνωσης αλλά και το πως βλέπουν το άθλημα αλλά και τον παίκτη, βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και χαίρονται το μπάσκετ. Για παράδειγμα στο εξωτερική η αξία ενός αθλητή υπολογίζεται διεξοδικά, ενώ στην πατρίδα μας, αν για παράδειγμα η Δόξα δεν ανέβαινε...ούτε από τα Σούρμενα δεν θα έβρισκες πρόταση καθώς άπαντες ξεχνάνε πολύ εύκολα την πορεία σου, την αξία σου. Εδώ μέχρι και ο τεράστιος Νίκος Γκάλης εκμηδενίστηκε» για να συνεχίσει μιλώντας για την Α1: «Έχει πάψει εδώ και καιρό να έχει ενδιαφέρον καθώς ο τελικός του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου είναι γνωστός. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομάδες που θα υποβιβαστούν αλλά για την 3η και 4η θέση με τον μικρό τελικό να μην έχει αξία καθώς δεν αγωνίζεται οι ομάδες στην Ευρωλίγκα, ενώ πολλές φορές, όπως έγινε με τον Ρέθυμνο δεν αγωνίστηκε καν στην Ευρώπη, με τον ΕΣΑΚΕ να πρέπει να δει και το θέμα των γηπέδων και τον εγκαταστάσεων».

Τέλος, ρωτήσαμε τον Γιώργο Διαμαντόπουλο την γνώμη του για τον Παπάγου, την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα: «Η ομάδα έκανε μια μεγάλη υπέρβαση με την άνοδο της στην Β' Εθνική και εύχομαι αλλά και θέλω να πάει όσο ψηλότερα γίνεται. Ότι πέτυχε το κατάφερε με τις τεράστιες προσπάθειες παλιών, Υφαντή, Λογοθέτη που αγαπάνε όσο τίποτα την ομάδα και δίνουν τα πάντα, με τις οικονομικές δυνατότητες να μην είναι οι καλύτερες δυνατές. Δουλεύουν με σύνεση, κάνουν υπερπροσπάθεια και μπορούν να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια, καθώς ο Παπάγου αντιπροσωπεύει το μπάσκετ της γειτονιάς, αυτό που όλοι αγαπήσαμε».

Keywords
Αναζητήσεις
διαμαντοπουλος γιωργος α2
Τυχαία Θέματα