Ο… εξόριστος Ρήγας

Ήταν στη Σερβία, θα είναι (φυσικά) στο σεμινάριο της Ευρωλίγκας, όπως και σε αυτό της Αδριατικής Λίγκας, θα είναι στο αντίστοιχο σεμινάριο που θα γίνει στο περιθώριο του τουρνουά "Αλεξάντερ Γκομέλσκι" στη Ρωσία και -αν προλάβαινε- θα πήγαινε (αυθημερόν) και στην Κίνα, όπου είχε πρόσκληση για να διδάξει σε αντίστοιχο σεμινάριο διαιτησίας.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε γράψει όλα τα σεμινάρια στα οποία έχει διδάξει (ή θα διδάξει) φέτος, γιατί απλά… βαρεθήκαμε να καταγράφουμε χώρες, στις οποίες αφήνει το στίγμα του. Κι αν

ένας άνθρωπος μπορεί να διδάσκει σε τόσα σεμινάρια, δεν θα είχε ενδιαφέρον να έρθει και στη χώρα μας;

Πώς το γράψαμε στα "καρφώματα" για τον Νίκο Γκάλη; "Ουδείς προφήτης στον τόπο του". Σιγά μην ξέφευγε ο Κώστας Ρήγας. Άλλωστε, τί να μας πει κι αυτός για διαιτησία, τη στιγμή που έχουμε τον καθηγητή Κώστα Κορομηλά (χωρίς να υποτιμώ τη δουλειά του, αλλά δεν είναι ανάλογα τα μεγέθη), ο οποίος φτάνει και περισσεύει.

Δυστυχώς, στην ΕΟΚ ακόμα χωρίζουν τους ανθρώπους σε "φίλους" και μη, σε "αρεστούς" και όχι άριστους, σε ημέτερους, αδιαφορώντας για την αξία τους. Κι έτσι, ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής όλων των εποχών και υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας εδώ και 10 χρόνια, πάει παντού εκτός από τη χώρα μας.

Πέρυσι το καλοκαίρι, που υπήρξε σύγκλιση, οι φιλικά προσκείμενοι στην ομοσπονδία "δημοσιογράφοι" (και όχι συνάδελφοι, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας) έγραφαν διθυραμβικά σχόλια για τον "Le Grande" Ρήγα. Όμως, από τη στιγμή που δεν "βολεύτηκε" με αυτά που του πρόσφερε η Ομοσπονδία (να έχει τον τίτλο, αλλά στην ουσία να μην κάνει τίποτα), φέτος ξεχάστηκε η παρουσία του.

Βολευόμαστε και με τον Βολιώτη παράγοντα, αρκεί να είναι χαρούμενα τα αφεντικά. Όσο για τους διαιτητές, δυστυχώς έχουν την ατυχία να είναι Έλληνες, οπότε δύσκολα θα απολαύσουν τον Ρήγα σε σεμινάριο. Εκτός από τους διεθνείς, που θα τον δουν στο σεμινάριο της Ευρωλίγκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα