Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Η νίκη του Ψυχικού στη "μάχη" κορυφής με τον Κόροιβο, ήταν ασφαλώς το σημαντικότερο γεγονός της 5ης αγωνιστικής, από την οποία ξεχώρισαν επίσης οι επιτυχίες των ΟΦΗ και Ικάρων Σερρών που βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο, όπως και η εμφατική νίκη του Αρκαδικού.

1. Στέφαν Νίκολιτς: Είναι μία από τις σταθερές της φετινής ΑΕΚ και η καλή του απόδοση... σπρώχνει την ομάδα στις νίκες. Ο 26χρονος γκαρντ ήταν όσο καλός έπρεπε και στην επικράτηση στον Λαγκαδά,

που κράτησε την Ένωση στη πρώτη θέση του πίνακα. Τα επιτεύγματα του ήταν 14 π. (1/2 β., 5/6 διπ., 1/4 διπ.) 3 ασ. και 2 κλ.

2. Γιάννης Προδρόμου: Σκοράρει σαν γκαρντ και μαζεύει ριμπάουντ σαν... σέντερ. Ο άσσος του Αρκαδικού ήταν απλά εξαιρετικός στη σπουδαία νίκη επί του Φίλιππου, καθώς σημείωσε 21 π. (2/3 β., 5/8 διπ., 3/5 τριπ.), ενώ πήρε και 12 ριμπάουντ.

3. Νίκος Πέττας: Μπορεί το Ψυχικό να ενισχύθηκε σημαντικά τη φετινή περίοδο, όμως το "παλιός" είναι αλλιώς. Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ κάνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της καριέρας του και ήταν ο θεμέλιος λίθος και στη νίκη επί του Κοροίβου, πετυχαίνοντας 24 π. (πρώτος σκόρερ της Α2 με 110), ενώ πήρε και 9 ριμπάουντ.

4. Φίλιππος Συμεωνίδης: Οι Ίκαροι έχουν πάρει... μπρος και σημαντικό μερίδιο στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα έχει και ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ. Ο Συμεωνίδης έκανε "double double" κόντρα στον Ηρακλή με 17 π. (1/1 β., 8/14 διπ.), ενώ μάζεψε και 12 ριμπ. Πολύ καλό παιχνίδι.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Ο Σέρβος σέντερ δείχνει να έχει προσαρμοστεί για τα καλά στα δεδομένα της Α2 και αποτελεί τη πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του ΟΦΗ. Το απέδειξε και στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Αγία Παρασκευή όπου σημείωσε 19 π. (3/3 β., 8/9 διπ.).

Παίκτης κλειδί - Παύλος Αχής: Μπορεί να είχε μικρό χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι με τον Κόροιβο ( 5 λεπτά) και να σημείωσε μόλις 2 πόντους, όμως αυτοί ήταν οι πλέον καθοριστικοί. Η ψυχραιμία του στα τελευταία δευτερόλεπτα από τη γραμμή των βολών, χάρισε ουσιαστικά στο Ψυχικό μια σπουδαία νίκη που το διατήρησε στη κορυφή.

MVP - Γιώργος Ψωμαδέρης: Σπουδαίο παιχνίδι από τον γκαρντ του Λαυρίου, ο οποίος είχε εξαιρετικά ποσοστά στη νίκη επί του Φιλαθλητικού. Ο Ψωμαδέρης που έπαιξε και για τον απόντα Γιάννη Κακιούζη, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη συνάντηση με 21 π. (8/9 β., 2/3 διπ., 3/5 τριπ.), ενώ είχε 6 ριμπ., 1 ασ. και 2 κλ.).

Προπονητής - Γιώργος Ρεμεντέλας: Στη πρώτη του χρονιά στην Α2, ο κόουτς του Ψυχικού δείχνει ότι είναι καλός καπετάνιος και κουμαντάρει μια χαρά το... πλοίο των νεοφώτιστων. Ακόμη και όταν... φουρτούνιασε η θάλασσα στο ντέρμπι με τον Κόροιβο, είχε τις λύσεις για να κρατήσει στον αφρό την ομάδα του και σίγουρα πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο της πέμπτης νίκης σε ισάριθμους αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα