Οι στιγμές και... το "πρέπει"

Σαράντα αγωνιστικά λεπτά απέχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός από αυτό που έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός πέρσι το καλοκαίρι, όταν οι "πράσινοι" προχώρησαν (υποχρεωτικά) σε… ολικό λίφτινγκ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη υπέταξε για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες την πολυδιαφημισμένη Μπαρτσελόνα και αύριο (18/04) ετοιμάζεται να την ρίξει… στο καναβάτσο και, εν συνεχεία, να τσεκάρει τα εισιτήριά της για το Λονδίνο.

Η

χθεσινή νίκη επί των Καταλανών ήταν αποτέλεσμα αποφασιστικότητας, αυταπάρνησης και… κατάθεσης ψυχής. Η μαχητικότητα με την οποία πάλευαν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα και σε κάθε ριμπάουντ (αμυντικό και επιθετικό) είναι απλά ένα μικρό δείγμα της προσήλωσης που υπήρχε για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Η εικόνα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη να βουτά στο παρκέ στο 36ο λεπτό για να πιάσει τη μπάλα είναι ίσως η κορυφαία στιγμή του τριφυλλιού στην προσπάθεια για ανατροπή του σκορ. Πρόκειται για μία φάση που καταδεικνύει το πάθος και την αποφασιστικότητα για να κατακτηθεί η νίκη και να γίνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών.

Γιατί κάτι τέτοιες στιγμές είναι που στο τέλος γυρίζουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Κι ο Παναθηναϊκός χθες είχε ουκ ολίγες τέτοιες στιγμές, ακόμα κι όταν η "Μπάρτσα" πατούσε καλύτερα στο παρκέ και είχε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού και του σκορ.

Κι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο των "πρασίνων" στα πρώτα τρία παιχνίδια της σειράς. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μοιάζουν με… καμικάζι έχοντας πάρει για τα καλά τον αέρα των ακριβοπληρωμένων αστεριών των πρωταθλητών Ισπανίας.

Το μόνο που μένει, πλέον, είναι η αγωνιστική ανωτερότητα να επιβεβαιωθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και να έρθει η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου. Κάτι απόλυτα… δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο μονομάχων στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους. Οι "πράσινοι", όμως, θα πρέπει για πρώτη φορά να διαχειριστούν το "πρέπει" και να κάνουν το καθήκον τους αύριο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ…

Keywords
Τυχαία Θέματα