Ολυμπιακός - Άρης 100-65

Η επιστροφή των Βαγγέλη Αγγέλου και Μιχάλη Πελεκάνου στο γήπεδο, όπου κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος την περσινή σεζόν δεν ήταν… ευχάριστη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Άρη με 100-65 συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του εντός των συνόρων και παραμένοντας, παράλληλα, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Θεσσαλονικείς πρόβαλλαν ισχυρή αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο (46-40), αλλά οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη και με τον Κώστα Παπανικολάου (16π. με 5/5 δίποντα,

2/2 τρίποντα) να ηγείται στο σκοράρισμα πήραν ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι, αλλά, παρά το γρήγορο προβάδισμα πέντε πόντων (7-2) που απέκτησε, δεν μπόρεσε να συνεχίσει για πολλή ώρα στον ίδιο ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν γρήγορα και παίζοντας μυαλωμένα στην επίθεση μπόρεσαν να "καμουφλάρουν" την αμυντική τους αδυναμία.

Το κακό αμυντικό τρανζίσιον από πλευράς Άρη, μπορεί να έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες των "ερυθρολεύκων" να πετύχουν αρκετά εύκολα καλάθια σε πρωτεύονται ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, αλλά η ευστοχία των "κίτρινων" από την περιφέρεια ήταν το… αντίβαρο.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου ξεκίνησαν το παιχνίδι με 4/5 τρίποντα, ένα στοιχείο που τους επέτρεψε να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο 13ο λεπτό, πέρασαν, μάλιστα μπροστά στο σκορ (30-31) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με το προβάδισμά τους να διευρύνεται λίγη ώρα αργότερα (33-37) μετά από καλάθι του πρώην "ερυθρόλευκου", Μιχάλη Πελεκάνου.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σοβαρεύτηκε, βελτίωσε την αμυντική της απόδοση και με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να συνθέτει ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο με τον Πέρο Άντιτς, "έτρεξε" σερί 10-0 μετατρέποντας το εις βάρος του σκορ σε +6 (43-37) ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κάπου εκεί εξαντλήθηκαν οι αντοχές των "κιτρίνων", οι οποίοι στην επανάληψη αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και παίρνοντας σκορ απ όλους τους παίκτες τους δεν άργησαν να "ανοίξουν την ψαλίδα" του σκορ και να μετατρέψουν το +6 (46-40) του ημιχρόνου σε +22 (73-51) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε σε ακόμα πιο χαλαρούς ρυθμούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη του σκορ και με το έμμεσο τρίποντο του Δημήτρη Μαυροειδή στο τελευταίο λεπτό "έγραψαν" την τρίτη εντός έδρας κατοστάρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Μπήτης - Καλδίρης - Παφίλης.
Τα δεκάλεπτα: 28-24, 46-40, 73-51, 100-65.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς, Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 2, Σλούκας 7 (1), Μαυροειδής 11, Πάουελ 14, Γκετσεβίτσιους 14 (2), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Κατσίβελης 6.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 12 (2), Χαντ 1, Πελεκάνος 16 (2), Βεζένκοφ, Ασημακόπουλος 5 (1), Καραποστόλου, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης Λ. 8 (1), Σαρικόπουλος 10, Βεργίνης 9 (1), Τσακαλέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα