Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 63-56

Ξεπερνώντας το αρχικό νωθρό του ξεκίνημα και... "πυροβολώντας" από την περιφέρεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 63-56. Οι "κυανέρυθροι" μπορεί να βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, αλλά εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων (18) πήραν σταδιακά τον έλεγχο του ρυθμού και με συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία λεπτά του αγώνα πανηγύρισαν

την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Ευρωλίγκα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός καθώς οι "πράσινοι" πήραν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης. Με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα, αλλά και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη προηγήθηκε με έντεκα πόντους (0-11) αφήνοντας τον Πανιώνιο χωρίς καλάθι για κάτι περισσότερο από οκτώ (!) λεπτά.

Τελικά, ο Μαρκ Πέιν "έσπασε το ρόδι" για τους γηπεδούχους (3-11), αλλά αυτό δεν αποτέλεσε παρά την… εξαίρεση στον κανόνα της εντυπωσιακής αμυντικής λειτουργίας του τριφυλλιού, η οποία ωθούσε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε βεβιασμένες επιλογές και λάθη.

Σταδιακά ο Πανιώνιος βελτίωσε την απόδοσή του και μετά το πρώτο μισό του β' δεκαλέπτου (9-22 στο 14'), ήταν αυτός που έπαιζε σκληρή άμυνα μην επιτρέποντας στο τριφύλλι να ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, οι "κυανέρυθροι" ώθησαν τους αντιπάλους τους σε ουκ ολίγα λάθη, με αποτέλεσμα να βρουν την ευκαιρία να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα (19-26 στο 19') λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Εν τέλει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να έχει αέρα εννέα πόντων (19-28) αφού ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ευστόχησε σε ένα… ακροβατικό λέι απ.

Στο δεύτερο μέρος, οι "κυανέρυθροι" μπήκαν αποφασισμένοι για να ανατρέψουν τα δεδομένα, κάτι που αποδείχθηκε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε να παρουσιάζεται συμπαγής στην άμυνα και σταδιακά μπόρεσε να "ροκανίσει" ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Έτσι, όχι μόνο πλησίασε το τριφύλλι σε απόσταση βολής (31-33), αλλά λίγο αργότερα πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα κεφάλι στο σκορ (37-36 στο 27') μετά από κάρφωμα του Κρις Μπούκερ. Σε εκείνο το διάστημα, άλλωστε, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο… συνεπής στο ραντεβού τους με το αντίπαλο καλάθι, εν αντιθέσει με τους "πράσινους" που ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με 2/8 σουτ εντός παιδιάς.

Το γ' δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει σε θέση οδηγού αφού η φθορά των φάουλ που είχαν οι γηπεδούχοι σε συνδυασμό με το τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις "έγραψαν" το 39-43 του 30ου λεπτού.

Το μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο αντιπάλων συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι "κυανέρυθροι" πήραν στα χέρια τους το προβάδισμα μετά από τρίποντο του Μάριου Μπατή (49-48 στο 34'), το οποίο και αύξησαν λίγο πριν το τέλος (58-50 στο 38') χάρη σε δύο συνεχόμενα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιάννη Αθηναίου.

Στον εναπομείναν χρόνο, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έφτασαν κοντά στην ανατροπή (59-56 στο 39'), είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στο σκορ (ου μην και να ισοφαρίσουν), αλλά η μη υπόδειξη φάουλ πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος στιγμάτισε το παιχνίδι.

Ο Γιάννης Αθηναίου έκανε οφθαλμοφανές φάουλ πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, το οποίο, όμως, δεν υπέδειξαν οι τρεις διαιτητές με αποτέλεσμα ο Διαμαντίδης να διαμαρτυρηθεί έντονα και να δεχθεί τεχνική ποινή βάζοντας, ουσιαστικά, την τελεία στο τελικό αποτέλεσμα (63-56).

Διαιτητές: Αναστόπουλος - Ταρενίδης - Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 7-17, 19-28, 39-43, 63-56.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 6 (2), Αθηναίου 3 (1), Κις 3 (1), Μίλμπουρν 7 (8 ριμπ.), Αθανασούλας, Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 17 (2), Καββαδάς, Παππάς 8 (7 ασ.), Αγραβάνης, Μπούκερ 12.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 12 (3), Ματσιούλις 15 (4/10 τρίπ.), Ούκιτς 5, Λάσμε 13 (8 ριμπ.), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 4 (6 ασ., 9 λ.), Γκιστ 2, Μπανκς, Ξανθόπουλος 3 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα