ΠΑΟ - Ολυμπιακός 60-64

Την πρώτη φορά που ο Σπανούλης επέστρεψε ως "αιώνιος" αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό. Τώρα, στην επιστροφή Περπέρογλου οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν με 64-60 και πήραν σαφές προβάδισμα για τα πλέι οφ. Δεν "σκότωσαν" όμως τον αντίπαλο, που παρότι σε κακή βραδιά (επιθετικά), παρότι ασύνδετοι, έδειξαν χαρακτήρα, κυνήγησαν ένα ματς που από την αρχή έμοιαζε χαμένο.

Ο Σπανούλης με τον Περπέρογλου ήταν τα πρώτα βιολιά, σε μια

βραδιά που ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική επιθετική δραστηριότητα, κυρίως μακριά από το καλάθι. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έψαχνε σημάδια, αλλά ήταν εμφανώς (και απόλυτα λογικά) ανέτοιμος.

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους δύο πρώην "πράσινους" (Σπανούλη και Περπέρογλου) να κάνουν εξαιρετικά ώριμο παιχνίδι (ειδικά ο "Kill Bill" ήταν εξαιρετικός), ενώ την ίδια στιγμή στην άμυνα δεν είχε ιδιαίτερους πονοκεφάλους.

Αντίθετα, ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τους παίκτες του να ψάχνονται και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μοιραία το γήπεδο… κατηφόρισε προς μία κατεύθυνση, αφού η απογοήτευση από τις επιθετικές επιλογές οδηγούσε σε αμυντική αδυναμία. Και το κακό ήρθε να μεγαλώσει η παροιμιώδης αστοχία του Στέφαν Λάσμε στις βολές (0/5)!

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με τον Μάικ Μπράμος στην πεντάδα, προκειμένου για καλύτερη άμυνα πάνω στον Σπανούλη. Ο διεθνής παίκτης πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά η άμυνα στον Σπανούλη δεν ήταν… σημείο αναφοράς. Βεβαίως, βρέθηκε και ο σταρ του Ολυμπιακού σε πολύ καλή βραδιά, παρότι ο Αργύρης Πεδουλάκης άλλαξε πάνω του ουκ ολίγους παίκτες (Διαμαντίδη, Ξανθόπουλο).

Στο πρώτο μισό οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (6-6), όμως ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, βρέθηκε στο 6-12 και κράτησε το "νταμπλ σκορ" (7-14 στο 8'). Ήταν η στιγμή να αναλάβει δράση ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος με επτά σερί πόντους (κι ενώ ενδιάμεσα είχε λήξει η πρώτη περίοδος με 14-18) πήγε τη διαφορά στο +7 (14-21). Αυτοί ήταν όλοι του οι πόντοι στο πρώτο μισό, ενώ να σημειώσουμε (δείγμα του πόσο καλά πήγαιναν τα πράγματα για τους "ερυθρόλευκους" ότι ο Ντόρσεϊ είχε 2/3 βολές, για να χάσει μετά δύο βολές και να έρθει σε… λογικά γι' αυτόν επίπεδα).

Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα και στο inside game, αλλά και στο μακρινό σουτ. Το τρίποντο του Μασιούλις, όπως και το προηγούμενο (είχε μειώσει σε 14-16) του Διαμαντίδη, ήταν προϊόντα της βελτίωσης του Σχορτσιανίτη στην πάσα, τη στιγμή που τέσσερις, ου μην και οι πέντε, αντίπαλοι έπεφταν επάνω του.

Το ροτέισον, η αστοχία του Λάσμε στις βολές, αλλά και η απουσία σταθερού σημείου αναφοράς στην επίθεση πλην του Ούκιτς (δεν ήταν καλός, αλλά κράτησε τον Παναθηναϊκό), επέτρεψαν στους "ερυθρόλευκους" να αποσπαστούν, να φτάσουν τη διαφορά στο +14, για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 28-40. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είχε 42% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 30% στις βολές (!). Σημειώστε ακόμα πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν πήραν πόντο στο πρώτο μισό από τα "τεσσάρια" τ

Keywords
Τυχαία Θέματα