Περιστέρι - Παναθηναϊκός 41-76

Ένα ημίχρονο κράτησε η αντίσταση του Περιστερίου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού το τριφύλλι "πάτησε το γκάζι" στην τρίτη περίοδο, όπου με επιμέρους σκορ 26-4 (!) έθεσε τις βάσεις της άνετης επικράτησής του στα δυτικά προάστια με 76-41. Το τριφύλλι παρουσιάστηκε πολύ καλύτερο μετά την ανάπαυλα και με τον Μάικ Μπράμος να ηγείται στο σκοράρισμα με 14π. (σ.σ.: όλοι στο πρώτο ημίχρονο) πήρε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το προβάδισμα πέρασε από νωρίς

σε "πράσινα" χέρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Περιστέρι δεν προσπαθούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η ομάδα του Τζίμη Κουστένη πίεσε τον Παναθηναϊκό και εκμεταλλευόμενη τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας του από την περιφέρεια, βρήκε τον τρόπο να παραμείνει σε επαφή με το σκορ. Οι "πράσινοι" πήραν αέρα έξι πόντων (12-18) με το τέλος της πρώτης περιόδου, δείχνοντας, όμως, πως θα πρέπει να "ανεβάσουν στροφές" στη συνέχεια προκειμένου να μην κινδυνεύσουν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Η αδυναμία τους, όμως, να σκοράρουν από τη γραμμή των τριών πόντων (1/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) ήταν καταλυτική για να τους κρατά μακριά από το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός πήρε σκορ από τον Μάικ Μπράμος (14π. στο πρώτο μέρος) και αυτό, εν μέρει, αποτέλεσε το έναυσμα για τη διεύρυνση της διαφοράς.

Οι "πράσινοι" βελτιώθηκαν αισθητά στο διάστημα 15' - 20' και με επιμέρους σκορ 11-3 μετέτρεψαν το "εύθραυστο" +4 (22-26) σε +12 (25-37) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο όλα τελείωσαν. Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και παίζοντας καλύτερη άμυνα σε περιφέρεια και "ζωγραφιστό" περιόρισε αισθητά τις "κυανοκίτρινες" απειλές για το καλάθι του. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ανέβασαν την απόδοσή τους και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 63-29 με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους και να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα.

Διαιτητές: Σώμος - Αφεντουλίδης - Μπίκας.
Τα δεκάλεπτα: 12-18, 25-37, 29-63, 41-76.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 11, Κομποδιέτας 5 (1), Θορν 4, Κανονίδης 9 (1), Μάντζαρης 4, Ουίλιαμς 6, Χάινς, Μελισσαράτος, Ψαρόπουλος 2, Λάκκας, Ζούμπος, Παπαγιάννης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 14 (2), Πάνκο 2, Ματσιούλις 11 (1), Ούκιτς 9, Λάσμε 5, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (3), Κίτσεν 8, Μπανκς 6 (6/6 βολές), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 8 (1), Σκορδίλης 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα